Zit er warmpjes bij met kerst (zonder CV)

Het constante advies van de overheid is om zoveel mogelijk te ventileren. Dit betekent letterlijk zet ramen en deuren open. Dat is natuurlijk een fantastisch advies, waar het niet dat het heel koud is buiten en je niet voor de buitenwereld stookt. Ik hoor je denken, dan moet je er toch een andere manier zijn om je woning lekker warm te houden en daarnaast gezond. Gelukkig is die er ook. Deze oplossing komt in de vorm van mechanische ventilatie. Wanneer je kiest voor mechanische ventilatie is het handig om direct de juiste keuze te maken die precies aansluit bij jouw wensen.

WTW

Eén van de beste en meest interessante vormen van mechanische ventilatie is WTW. WTW is interessant, omdat deze vorm van ventilatie geen verwarming meer behoeft. WTW filters vieze luchtjes uit het klimaat en daarnaast zorgt WTW er ook nog eens voor dat de lucht verwarmd wordt. Hiervoor maakt WTW gebruik van de warmte die zich al in de ruimte bevindt. Deze combineert deze vorm van ventilatie met koude lucht en daardoor wordt de lucht vanzelf warmer.

Woonhuisventilatoren

Woonhuisventilatoren zijn een andere vorm van ventilatoren. Deze ventilatoren hebben in de basis dezelfde mogelijkheden als WTW, maar dan met minder capaciteit. Dit zorgt ervoor dat deze ventilatie veel minder geluid maakt. Uiteraard is de toepasbaarheid van de ventilatie hierdoor ook kleiner. Woonhuisventilatoren zie je vaak in kleinere gebouwen, zoals basisscholen en woningen.

Onzichtbaar maken van de ventilatie

Ventilatie is dus enorm handig, maar ook best lelijk en log. De ventilatie industrie heeft niet stilgezeten en gelukkig kun je door middel van verschillende utiliteiten ventilatie prima onzichtbaar maken. Een goed voorbeeld hiervan zijn dakventilatoren. Deze plaats je op het dak van een gebouw. Dakventilatoren kunnen zowel op plat dak als hellend dak geplaatst worden.

Schakel de hulp in van een specialist

Wanneer je kiest voor ventilatie komt hier meestal wat breekwerk bij kijken. Daarom adviseer ik om altijd de hulp in te schakelen van een specialist. Zij kunnen vaak vrij precies berekenen welke vorm van ventilatie het meest geschikt is voor jouw situatie.