Waarom je niet moet liegen over je online dating profiel

Het is helaas niet zeldzaam of gek je men zich verleid voelt om onwaarheden in je profiel te plaatsen. Als het nu gaat om je zakelijke profiel of je dating profiel. Je zou je verleid kunnen voelen om te liegen over je leeftijd om meer kans te maken, of profielfoto’s te plaatsen die niet helemaal de waarheid verkondigen. Een representatieve foto van jezelf is uiteindelijk belangrijk om misinterpretatie van je toekomstige date te voorkomen. Dit voorkomt teleurstelling en uiteindelijk een date dat kans van slagen heeft.

Je schildert jezelf af als een leugenaar

Terwijl je misschien zelf niet de ernst van een klein leugentje inziet, kan het voor de ander een punt van kritiek zijn. Iets waar de ander zich wellicht niet overheen kan zetten. Als vanaf het begin al blijkt dat je niet eerlijk bent over fundamentele zaken, hoe moet het dan verder in het datingproces om de geschonden vertrouwen terug te winnen? De persoon waar je op een romantische manier geïnteresseerd in bent zal denken dat dit onderdeel uitmaakt van je persoonlijkheid, wat misschien volledig onterecht is. Doe het daarom niet, ook hier geldt dat eerlijkheid het langst duurt.

Je komt onzeker over

Ook al komt je profiel sterker en aantrekkelijker over op het eerste gezicht, zal bij aan het licht komen van de waarheid het tegenovergestelde effect creëren. In feite zal hetgeen waarover je liegt, direct je punt van onzekerheid blootstellen. In plaats focussen op je onzekerheden, zul je deze juist moeten dragen als trots. Leer zaken loslaten waar je geen invloed op hebt. Leer alle zaken van jezelf waarderen want zelfverzekerdheid is nou eenmaal aantrekkelijk. Zelfs open zijn over je onzekerheden getuigd van zelfkennis. Een vaardigheid dat niet veel mensen bezitten. Uiteindelijk heeft elk potje zijn deksel. Jouw sterke kanten moeten uiteindelijk je mindere kanten overschaduwen, waar je jouw date van moet zien te overtuigen. Succes! Bekijk hier de tips om veilig en vertrouwd online te daten.