Waarom heb je een dashcam nodig?

dashcamAls je die vraag goed wilt beantwoorden, is het heel verstandig jezelf eerst eens af te vragen wat je van de dashcam verwacht. Soms heb je een specifiek model nodig, omdat je iets  van de dashcam verwacht. Om deze reden is het erg verstandig om een goed na te denken en redeneren wat je met de dashcam wilt doen en wat je ervan verwacht.

Je bent een vrachtwagenchauffeur

De dashcam is dat een echte black box voor je, zoals in een vliegtuig. Je gebruikt dan de dashcam vooral om beelden op te nemen als bewijs voor politie, justitie en verzekering. Voor deze toepassing is een betrouwbare dashcam voldoende. Waarom veel geld uitgeven aan opties die je toch niet gebruikt? Een simpele maar goede dashcam is bijvoorbeeld de H198. Dit is een dashcam die jaren mee kan gaan, maar zonder de toeters en bellen die jij niet nodig hebt.

Je bent een rijschoolhouder

Het is soms makkelijker om een situatie uit te leggen met behulp van beelden. Wat is dan makkelijker dan de beelden van de gemaakte rit? Niets toch!  In dat geval kan o.a.  de koonlung A76GW een goede dashcam zijn.  Dan kun je met wifi de beelden op je tablet of anders streamen en zo alles aan je leerling uitleggen. Ook andere dashcams kunnen erg geschikt zijn hiervoor. Wil je meer informatie, vraag het dan gerust na. Vertel je wensen en je krijgt een goed advies.

Je hebt een taxi

Je wilt dan dat de dashcam ook voor je veiligheid is in en buiten de auto. Het voelt veiliger als je weet dat alles wat er in en voor de auto gebeurt wordt opgenomen. Je hebt dan voor altijd een perfecte getuige. Het kan dan een voordeel zijn een dashcam met gps te gebruiken.

Conclusie

Bedenk van te voren goed wat je van de dashcam verwacht. Een dashcam koop je niet iedere week en moet goed voldoen aan wat je ermee wilt doen. Denk na en overleg eventueel. Zo voorkom je spijt van je aankoop. Er is voor iedereen een geschikte dashcam, maar soms heb je iets anders nodig dan normaal. Om zomaar uit te proberen heb je instapmodellen voor een paar tientjes en kun je zonder spijt wat experimenteren.