Waar op letten bij de aanschaf van een espressomachine ?

espresso-machines.nu koffie webshop

Wat maakt een espressomachine goed?

Iedere dag worden mensen blij wakker door de geur van verse koffie. Natuurlijk is er binnen ‘koffie’ ontzettend veel variaties die te veel zijn om op te noemen. Wél is een trend dat je koffieliefhebbers kunt herkennen aan een bonenmachine en daardoor zo vers mogelijk koffie kunnen zetten thuis of natuurlijk op werk. Een goede espressomachine is daarvoor wel een must. Maar wat bepaalt of een espressomachine ‘goed’ is? Om enkel prijs als leidende factor te bepalen is te kort door te bocht. Het klopt dat een hoogwaardig en duurzame koffiemachine méér kost dan een wat goedkopere. Maar in dit artikel hopen we wat meer inzicht te geven in de techniek en mogelijkheden van een koffiemachine.

Speciale wensen vanuit de horeca

Een horeca espressomachine moet voldoen aan speciale wensen. Immers, tijd kost geld en het zetten van een goede kop koffie moet snel gebeuren. Tegenwoordig zijn er speciale horeca machines die voorzien zijn van krachtige en gebruiksvriendelijke functies die tijd en moeite besparen. Ontwikkelen zoals een touchscreen en automatische reiniging zorgen ervoor dat de machine altijd toegankelijk is en paraat is voor gebruik. Ook geavanceerde functies zoals de afstemming van de druk, temperatuur en waterhoeveelheid zijn met 1 druk op de knop in te stellen. Om tot een duurzaam machine te komen kan alleen gebruik worden gemaakt van het beste materiaal. Zo dienen de boilers ( water tanks ) van hoogwaardig koper te worden gemaakt en de behuizing van roestvrij staal (RVS). tiptoetsen en touchscreen moeten bestand zijn tegen vuil en vocht en elektronica bedrading dient goed geïsoleerd te zijn door de behuizing om kortsluiting te voorkomen.

Richtprijs voor een goede koffiemachine

Bovengenoemde zaken maken een koffiemachine voor de horeca al gauw een kostbare investering. Een goede espressomachine begint al gauw bij tenminste €600-700,- . Doorgaans betekent dit een 1 boiler systeem met 1 piston. Dit is voldoende voor thuisgebruik, maar niet echt voor horeca gelegenheden. Hiervoor adviseren wij een horecamachine met een multi-boiler systeem. Deze machines zijn een stuk groter en ook kostbaarder. Doorgaans beginnen deze bij een prijs van ca. €2000-2500,-

Meerdere koppen koffie tegelijkertijd zetten dankzij een multi-boiler systeem

Zoals gezegd is een koffiemachine met een multi-boiler dé juiste keuze voor horeca ondernemers. Met een multi-boiler worden namelijk meerdere watertanks op temperatuur gehouden. Standaard multi-boiler machines bevatten 2 watertanks, maar er zijn ook varianten met 3 en zelf 4 watertanks. Geavanceerde koffiemachines, zoals die van Expobar, La Marzocco en WEGA, bevatten de mogelijkheid iedere watertank op een unieke temperatuur te houden. Zo kun je een vaste temperatuur instellen voor een Americano koffie, capuccinno of een kop thee dat op een temperatuur wordt klaargezet wat aangenaam is voor je gast.

Expobar diamant multi boiler espressomachine

Espresso-machines. nu | Dé voordeligste in A-merk horeca koffiemachines en koffiemolens

Ben je op zoek naar een nieuwe machine voor privé of zakelijk gebruik en wil je goed en eerlijk advies? Bij espresso-machines.nu verkopen we uitsluitend A-merken machines tegen de scherpste prijzen. Omdat we direct inkopen bij de fabrikant en geen overheadkosten hebben dankzij ons online shop profiteer je van de beste prijzen online. Standaard leveren wij op alle zakelijke koffiemachines 1 jaar garantie, en koffiemachines voor thuisgebruik 2 jaar garantie. Bestellingen vanaf €100,- worden GRATIS verzonden in Nederland ( wij verzenden ook internationaal ) en betalen kan veilig via iDeal of Paypal.

NU IN DE AANBIEDING EXPOBAR  BREWTUS 4 – €1149,- incl verzending

expobar brewtus 4 (iv) espressomachine