Vijf goede redenen om te kiezen voor een refurbished iPhone

Wil je graag een iPhone aanschaffen maar vind je de aankoopprijs véél te duur? Je bent niet de enige die hier zo over denkt. Aan een nieuwe iPhone hangt een zeer hoog prijskaartje. Veel mensen geven dan ook de voorkeur aan een refurbished iPhone omdat dit een zeer aantrekkelijke optie is. In dit artikel geven we vijf goede redenen om te kiezen voor een refurbished iPhone.

De term “refurbished” is helemaal ingeburgerd in ons land ondanks het feit dat dit van oorsprong een Engelse term is. De letterlijke vertaling voor “refurbished” is gereviseerd. Het is een proces waarbij eerder gebruikte elektrische apparaten retour worden gekomen, om vervolgens nagekeken, gerenoveerd en schoongemaakt te worden. Hierdoor zijn deze apparaten weer als nieuw en zijn deze uitstekend geschikt om te gebruiken. Steeds meer mensen hebben dan ook interesse in bijvoorbeeld een refurbished iPhone. Waarom dit zo is ontdek je verderop in dit artikel.

Jouw keuze: een iPhone refurbished of nieuw?

Je zult begrijpen dat de term “refurbished” uiteraard uitstekend past in de duurzame economie waarin we tegenwoordig leven. De term past naadloos in onze circulaire economie dat wordt gekenmerkt door onze behoefte om te recyclen en artikelen een tweede leven te gunnen. Onze huidige technologische kennis en vaardigheden maken dit ook mogelijk. Als je kiest voor een refurbished iPhone, kies je voor een smartphone die eigenlijk ook als nieuw op de markt had kunnen worden gebracht. De keuze is dus aan jou: een iPhone refurbished of nieuw?     

Vijf goede redenen om een refurbished iPhone te kopen

Hieronder vind je vijf goede redenen om een refurbished iPhone te kopen. Uiteraard zijn er veel meer redenen te benoemen, maar we beperken ons tot de belangrijkste punten omdat je op basis hiervan je keuze waarschijnlijk al lang gemaakt hebt:

  1. De belangrijkste reden om een refurbished iPhone te kopen heeft uiteraard een financieel karakter. Een refurbished iPhone is uiteraard voordeliger in aanschaf dan een volledig nieuw exemplaar. Voor vele tientjes minder heb je een exemplaar die (bijna) dezelfde specificaties heeft als een iPhone die je nieuw uit de verpakking haalt.
  2. Omdat je kunt vertrouwen op een gewaarborgde kwaliteit. Het is een misvatting om te veronderstellen dat je kiest voor afdankertjes als je een refurbished iPhone aanschaft. De iPhone wordt volledig nagekeken en gereviseerd door gespecialiseerde mensen. Je doet dus geen enkele concessie in de kwaliteit van de smartphone. De garantie die hierbij geboden wordt is het bewijs hiervan. Daarnaast krijg je een nieuwe originele accu bij de iPhone dus heb je in dat opzicht géén last dat de energie eerder opraakt.
  3. De volgende reden is eentje uit de praktijk. Een refurbished iPhone kopen voelt veel veiliger dan een tweedehands, omdat deze volledig is nagekeken door een specialist met kennis van dit soort smartphones. Je snapt wel dat deze telefoon dus nieuwer aanvoelt en een betere keuze is dan een telefoon van een handelssite op internet. Als je een refurbished iPhone aanschaft bij een nette aanbieder krijg je zelfs bedenktijd!
  4. Omdat een nieuwe release vaak weinig praktische toegevoegde waarde biedt. Veel mensen willen een nieuwe iPhone hebben omdat ze het leuk vinden om hiermee te pronken. De vraag is echter waaraan je je geld uitgeeft. In veel gevallen is de nieuwste innovatie niet meer dan een kleine aanpassing op een bestaand apparaat dat uitstekend functioneert. Een verschil in kleurstelling of afmeting bijvoorbeeld. Het is verstandig om je af te vragen of de nieuwste innovatie echt aansluit bij je gebruikersbehoefte. Je kunt een euro slechts één keer uitgeven.
  5. Last but not least: omdat je een bijdrage wilt leveren aan het milieu. Heb je wel eens nagedacht hoe schadelijk de productie van nieuwe apparaten is voor het milieu? Zonder je te vermoeien met details, willen we je meegeven dat iedere nieuw te produceren iPhone zorgt voor een verhoogde uitstoot van CO2. Uiteraard kun je het milieu niet in je eentje veranderen maar als iedereen zijn of haar steentje bij kan dragen……

Refurbished van Rephone

Natuurlijk zijn er meerdere aanbieders waar je een refurbished iPhone kunt aanschaffen. Een zeer aansprekende aanbieder op dit gebied is Rephone. Deze specialist in refurbished iPhones is onderscheidend door een zeer ruime keuze en een uitstekende kwaliteit. Het feit dat Rephone een beoordeling heeft gekregen van een 8,3 (het gemiddelde van ruim 6000 klanten) zegt eigenlijk al genoeg. Refurbished van Rephone is een betrouwbare en duurzame keuze!