Ventilatie in lijn met design

Wanneer mensen denken aan ventilatie, denken ze vaak aan zeer lelijke oplossingen die eigenlijk helemaal geen toegevoegde waarde zijn voor het design van hun woning. Want laten we eerlijk zijn, je richt je woning niet in met het idee dat je er nog heel veel aan gaat veranderen en al helemaal niet met het idee dat er nog tal van industriële apparaten in de woning komen te staan. Gelukkig hoeft ventilatie helemaal niet lelijk te zijn en zijn er tal van oplossingen waarmee je zeer gemakkelijk en redelijk succesvol het design van je woning in takt kunt houden, maar toch kunt genieten van ventilatie.

Dakventilatoren

Dakventilatoren, zoals de naam al beschrijft, plaats je op het dak van een woning. Door gebruik te maken van dit type ventilatie blijft de ventilatie nagenoeg onzichtbaar. Je ziet deze namelijk alleen wanneer je het dak opgaat. Dakventilatoren blazen lucht in de woning door middel van kanaalventilatoren die door middel van doorvoeren worden geplaatst. Zoals je misschien wel begrijpt is hier wel wat breekwerk voor nodig.

Kanaalventilatoren

Kanaalventilatoren worden bijna geheel door de muren van de woning geplaatst. Wanneer je kiest voor kanaalventilatoren, komen deze door de muren van je woning te staan. Doordat deze vorm van ventilatie geheel door de muur wordt geplaatst is deze het minst zichtbaar en zorgt deze voor de meeste voordelen. Voor dit type ventilatie is echter wel het meeste breekwerk nodig.

Schakel de hulp in van een specialist

Zoals je kunt zien is het plaatsen van mechanische ventilatie die geen afbreuk doet aan het design van je woning geen one size fits all oplossing. Daarom adviseer ik altijd om gebruik te maken van het advies van een specialist. Zij kunnen je vaak sluitend advies geven en dit zorgt ervoor dat je slechts één keer breekwerk hoeft te volbrengen. Uiteraard zorgt dit ervoor dat je uiteindelijk minder kosten maakt.