Veelgestelde vragen over letselschade

Het is niet altijd even duidelijk wat u bij letselschade moet doen. Weet dat u in de meeste gevallen recht heeft op een schadevergoeding. Hieronder treft u de meest gestelde vragen aan.

Vraag 1: Heb ik recht op schadevergoeding?

Wanneer de tegenpartij aansprakelijk kan worden gesteld, heeft u recht op schadevergoeding. Ook wanneer u slachtoffer bent van een verkeersongeval heeft u hier recht op.

Vraag 2: Wat is letselschade?

Lichamelijk of geestelijk letsel als gevolg van een ongeval wordt letselschade genoemd. Vaak ontstaat dit door een verkeersongeval, bedrijfsongeval, gebruik van een gebrekkig product of een ander ongeluk.

Vraag 3: Is de tegenpartij aansprakelijk?

Heeft u tijdens uw ongeval te maken met een tegenpartij, dan is de kans aanwezig dat deze aansprakelijk is. De letselschadejurist zal dit moeten beoordelen. Het is daarom verstandig om contact op te nemen met een ervaringsdeskundige.

Vraag 4: Waaruit bestaat schadevergoeding?

Schadevergoeding bestaat uit verschillende posten. U krijgt te maken met materiële schade, medische kosten, reiskosten, verlies van inkomsten, huishoudelijke hulp, studieachterstand en andere kosten. U heeft eventueel ook recht op smartengeld.

Vraag 5: Hoeveel schadevergoeding kan ik ontvangen?

Er zijn geen standaard bedragen voor schadevergoeding. De hoogte hiervan hangt af van het soort letsel, uw leeftijd en geslacht, uw beroep, ontstane beperkingen en andere omstandigheden. Bent u slachtoffer van een verkeersongeval, dan heeft u vrijwel altijd recht op schadevergoeding.

Vraag 6: Wanneer ontvang ik een schadevergoeding?

Het is belangrijk dat de tegenpartij aansprakelijk kan worden gesteld. Wanneer dit het geval is, ontvangt u een schadevergoeding. Tussentijds kunnen er voorschoten worden uitgekeerd.

Vraag 7: Wat kost juridische hulp?

Wij nemen uw zaak kosteloos in behandeling. Ook wanneer wij geen schadevergoeding kunnen claimen, brengen wij geen kosten in rekening.

Vraag 8: Hoe werkt het letselschade traject?

Bij letselschade neemt u contact met ons op. De tegenpartij wordt aansprakelijk gesteld en vervolgens wordt alle schade in kaart gebracht. Wij vragen uw medisch dossier op. Hierna gaan wij in onderhandeling met de verzekeraar van de tegenpartij. U ontvangt de schadevergoeding op uw eigen bankrekening.

Blijft u met vragen zitten, neem dan contact met ons op. U kunt rekenen op gratis juridisch advies. Alle gemaakte kosten die voortkomen uit het ongeval kunt u veelal verhalen op de tegenpartij. Wij voeren een nauwkeurige berekening om de hoogte van de schadevergoeding te bepalen. Zo krijgt u waar u recht op heeft.