Vakantiehuis te huur Kreta

Vakantie naar Kreta staat gelijk aan genieten van zon, zee en strand op een onvergetelijk mooi eiland. Kreta is een divers eiland waar veel verschillende dingen te doen zijn. Kreta een  toeristische plaats zoals Chersonissos waar alles voor de vakantieganger aanwezig is. Kreta is een waar vakantieparadijs. De helder blauwe zee, zonnestralen die schitteren op het water en de witte muren en blauwe daken van pittoreske mediterrane huizen. Een zacht briesje dat zorgt voor de nodige verkoeling maakt het geheel compleet. De historische klassieke Griekse cultuur zorgt voor een goddelijke sfeer. Dit alles gecombineerd met de mogelijkheid om te genieten van de overheerlijke specialiteiten uit de Griekse keuken, maakt Kreta tot een heerlijke vakantiebestemming!

Kreta, Griekenland

Griekenland bestaat uit vasteland en een groot aantal eilanden, waar Kreta er een van is. De eilanden staan garant voor de ultieme vakantiesfeer. Ieder jaar weer bezoeken grote aantallen toeristen de eilanden vanwege hun zonovergoten klimaat en ruime schare aan accommodaties. Kreta is uitermate geschikt voor een heerlijke vakantie in de zon. Zowel in de zomer als in de winter kun je vakantie vieren op Kreta, aangezien de temperaturen er in de winter ook nog zeer aangenaam zijn. Met een oppervlakte van 8.331 km² is Kreta het grootste eiland van Griekenland. Op het eiland wonen ongeveer 600.000 mensen. Dit inwoneraantal verschilt echter sterk tussen de zomer- en de winter. Er trekken in de winter namelijk veel bewoners naar het Griekse vasteland om daar te werken en te leven. Ze komen in de zomer weer terug om op Kreta te werken of er vakantie te vieren. De belangrijkste steden op Kreta zijn Heraklion of Iraklion (de 4e grootste stad van Griekenland), Chania, Rethymnon, Agios Nikolaos en Ierapetra. Kreta is een van de meest welvarende gebieden in Griekenland. Dit komt vooral door de inkomsten die voortkomen uit het toerisme en de landbouw.

Heraklion, Kreta

Heraklion is de hoofdstad van Kreta. De stad dankt haar naam aan de Griekse godheid Herakles. Het is een prachtige oude stad die zeker een bezoekje waard is. De hoofdstad van Kreta ligt aan de noordkust van het eiland. Heraklion is één van de grootste steden van heel Griekenland en het is een ietwat chaotische, maar indrukwekkende belevenis om er naartoe te gaan tijdens je vakantie op Kreta. Je zult er vele terrasjes, winkelstraten en gezellige pleinen tegenkomen. Bovendien barst de stad van de historische gebouwen. Al in 824 werd Heraklion gesticht en door de jaren heen groeide de stad uit tot het handelscentrum dat het vandaag de dag is. In Heraklion ligt eveneens het grootste van de drie vliegvelden van Kreta.

Ontdek hier alle vakantiehuizen in Kreta!