Vakantie IJsland Noorderlicht

Het poollicht is een lichtverschijnsel in de aardatmosfeer Ijsland vakantiedat bij duisternis kan worden waargenomen. Men ziet het vooral op hoge geografische breedtes en dat betekent dat het verschijnsel vooral ‘s winters zichtbaar is. Andere naam zijn noorderlicht (aurora borealis). Als het poollicht zich voordoet zien we vaak een lichte gloed of is het licht zichtbaar als bewegende bogen, stralenbundels of gordijnen van licht en heel zelden is het zelfs vlammend. Soms staat aan de noordelijke horizon een boog waaruit de lichtstralen als zoeklichten omhoog schieten. (Source wiki)

Het noorderlicht in IJsland.

Aangezien IJsland in de poolcirkel ligt is het een geschikte plaats om het noorderlicht te bekijken. Besef alleen wel dat het noorderlicht zich niet altijd laat zien. De beste tijd om het noorderlicht te zien is in de winter. Een voordeel van IJsland is dat het er in de winter, vanwege de noordelijke ligging, bijna de hele dag donker is. Hierdoor is het noorderlicht gemakkelijker te zien. Doordat IJsland dunbevolkt is vind je er ook bijna geen lichtvervuiling. Lichtvervuiling kan het namelijk moeilijker maken om het noorderlicht goed te kunnen zien. Verder is het belangrijk dat het onbewolkt is. De botsing van de geladen deeltjes met de atmosfeer vindt op minstens 100 kilometer hoogte plaats dus bewolking zorgt ervoor dat je dit niet kunt zien, omdat bewolking veel lager hangt.

Vakanties IJsland

Reistips

Omdat het noorderlicht zich niet altijd laat zien moet je proberen je niet alleen maar hier op te focussen. IJsland heeft nog veel meer te bieden. Ga bijvoorbeeld eens paardrijden op de sterke IJslanders. Door hun speciale gangen tölt en telgang zijn deze dieren erg bijzonder. Zij hebben dus naast stap, draf en galop nog twee andere gangen. Natuurlijk kun je ook terecht bij een van de vele warmwaterbronnen op het eiland, of maak een mooie wandeling door de natuur. Wanneer je dan toch het noorderlicht wilt gaan zien kun je het beste meegaan met een ervaren reisgids. Zij weten vaak te voorspellen waar en wanneer je het noorderlicht kunt zien. Dit kan ook gecombineerd worden met een andere activiteit voor een leuk dagje uit.

vakantie IJsland

Fotografie

Natuurlijk wil je, wanneer je het noorderlicht ziet, dit vastleggen met je camera of videocamera. Echter, hiervoor heb je wel de juiste spullen nodig en moet je je camera op de juiste instellingen zetten. Ten eerste is het belangrijk dat je een goed statief hebt om foto´s te nemen. Je hebt namelijk voor een goede foto lange sluitertijden, van 10 tot 30 seconden, nodig dus uit de hand fotograferen gaat niet. Ten tweede is het belangrijk dat je een goede en snelle groothoeklens hebt die je met de hand kunt scherpstellen. Tevens is het van belang dat je een goede camera met veel pixels hebt, zodat de foto niet korrelig wordt. Zorg er ook voor dat je van tevoren de juiste instellingen al hebt geactiveerd, zodat je dit niet meer hoeft te doen wanneer het noorderlicht zich laat zien. Vergeet ook niet om extra geheugenkaarten mee te nemen voor wanneer de huidige kaart vol is, evenals nieuwe batterijen. Door de kou (aangezien het winter is) gaan je batterijen sneller leeg. Kleed je ook warm aan, omdat je vaak een hele tijd stil moet staan. Als je dit allemaal hebt gedaan ben je helemaal klaar voor het noorderlicht.

IJsland reizen vakantie in IJsland

BESCHRIJVING

Na een korte presentatie over het noorderlicht, volgt een boottocht langs de kustlijn van Reykjavik om de aurora borealis boven de Noord-Atlantische Oceaan te zien, met prachtige bergen en stadslichten in de achtergrond. Dit is een totaal onvergetelijke belevenis.

Nordic Travel is het avontuurlijkste reisbureau op IJsland. Wij bieden een gevarieerd aanbod in IJsland reizen. Een goedkope vakantie in IJsland boek je eenvoudig en snel bij ons. Ook voor Ijsland vakantie naar Reykjavík, Blue Lagoon en Groenland. Bekijk ons uitgebreide aanbod met voordelige vakantie IJsland.

Nordic Travel

TELEFOON: 0031 (0)20 2623646

Nordic Travel-Smyril Line Island
Stangarhylur 1, 110 Reykjavík, IJsland