Terug naar de natuur met trektochten en natuur-dietetiek

Dwingeloo, 7 januari 2018

PERSBERICHT

TERUG NAAR DE NATUUR MET AVONTUURLIJKE TREKTOCHTEN EN NATUURDIËTETIEK

Roots In Nature, sinds kort gevestigd in Dwingeloo, brengt mensen weer in contact met de natuur. Dit door middel van meerjaarlijkse ‘back to basic’ trektochten en natuurdiëtetiek. Ook kun je er terecht met vragen over afvallen, ziekte, sport en bewegen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat meer bewegen en meer in de natuur zijn, gunstige effecten heeft op de gezondheid.

Door onze huidige welvaartsstandaard en levensstijl kampt 50{edb52ccf0796325f2c698d6692168ec9a7c4dfe3c9222503577aff6f3b9e6c97} van de Nederlandse bevolking met overgewicht. We eten makkelijk te veel, bewegen te weinig en zijn niet zo vaak in de natuur te vinden. Deze combinatie van factoren leidt tot lichamelijke klachten en ziekten. Ook beïnvloedt het ons geestelijk welzijn. Zo worstelt 20{edb52ccf0796325f2c698d6692168ec9a7c4dfe3c9222503577aff6f3b9e6c97} van de Nederlandse bevolking met depressie en blijkt dat te weinig buiten zijn, kan leiden tot slaapproblemen.

Zelfvertrouwen
Roots In Nature leert mensen hoe natuurlijke voeding een positief effect kan hebben op je gezondheid. “Er is geen ‘perfecte eetwijze’, maar er zijn wel richtlijnen die voor het gros van de mensen werken. Dat laat ik hen graag ontdekken.’, legt Evan van der Poel (oprichter RIN) uit. Ook tijdens de trektochten in binnen- of buitenland ga je terug naar de natuur. Je slaapt een aantal nachten in een simpel onderkomen en leert vuur maken zonder aansteker. Dit vergroot zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. Ook is het goed voor je bioritme en geeft het ruimte om tot rust te komen.

Kinderen
Genoeg buiten zijn en bewegen is ook voor kinderen een belangrijke factor in hun ontwikkeling en gezondheid. Daarom organiseert RIN speciaal voor kinderen allerlei leuke en leerzame activiteiten in en rondom Dwingeloo. Vanaf dit voorjaar is er onder andere weer vuur maken, hutten bouwen en een belevingspad. Kinderen leren dan op veilige wijze zelf een vuur te maken. Ook leren ze hoe je van natuurlijk materiaal een hut maakt, waar ze zelfs een nacht met hun ouders in zouden kunnen slapen.

De eerstvolgende trektocht voor volwassenen is van 1 t/m 5 maart in het Harz-gebied in Duitsland. Voor meer informatie of vragen kun je terecht op de website www.rootsinnature.nl of mailen naar info@rootsinnature.nl