Scheidingsmediator inschakelen loont

Iedereen kent wel iemand die te maken heeft of heeft gehad met een vechtscheiding. Dan weet je ook dat het slopend is en alleen verliezers kent. Daar zit je niet op te wachten. Een vechtscheiding duurt lang en is een kostbare strijd. Niet zelden gaat het om trots, gecamoufleerd in het papiertje ‘ik wil gewoon gehoord worden’ of ‘ik kom voor mijn rechten op’ of ‘mijn ex zorgt niet goed voor onze kinderen’. Vaak heeft dit te maken met gekrenkte trots en frustratie. Die weg wil je dus niet ingaan. Er is dus veel aan gelegen om de scheiding die op stapel staat in goede communicatie te regelen. Hoe moeilijk ook; het betaalt zich terug.

Mediator biedt ondersteuning bij scheiding

Jullie hebben absoluut ondersteuning nodig. Er zijn altijd zaken die jullie onderling verdelen, in dit geval figuurlijk. Dan is het handig dat een objectief persoon daarin ondersteuning biedt. Er spelen ook veel emoties mee bij de besprekingen van het verdelen van goederen en het opstellen van het echtscheidingsconvenant en/of ouderschapsplan. Dan is een mediator de juiste persoon om jullie te helpen. Een mediator luistert en geeft feedback maar is altijd onpartijdig. Een mediator heeft ruimte en oog voor de emoties die spelen maar zal erop toe zien dat beslissingen objectief en eerlijk genomen worden. Met een mediator wordt niets aan het toeval wordt overgelaten. Aan alles wordt gedacht.

EEN MEDIATOR: EEN GROTE HULP IN EEN NARE SITUATIE

Een mediator heeft anders dan een advocaat ook oog voor de persoon en de emoties die bij een scheiding komen kijken. En dat is heel fijn want daarmee voel je je gehoord en gezien. Gedurende het hele scheidingsproces biedt een mediator gepaste ondersteuning. Een scheidingsmediator is ook advocaat en kan dus de hele administratieve rompslomp met betrekking tot de scheiding regelen. En veel voordeliger dan een advocaat, laat staan twee advocaten. De mediator zorgt er dus ook voor dat alle benodigde documenten in goede orde bij de rechtbank belanden. Er is dus alles te zeggen om voor een mediator te kiezen wanneer jullie gaan scheiden.