Refurbished iPhones worden steeds populairder

In Nederland is er nog steeds onduidelijkheid over het begrip refurbished iPhone. Anderzijds wordt het wel steeds populairder, omdat het een goede manier is om geld te besparen. In dit artikel gaan we uitleggen wat refurbished nu precies inhoudt en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een refurbished apparaat.

Wat betekent refurbished

Vertaald vanuit het Engels betekent het ‘gerenoveerd/gereviseerd’. Dat is waar het ongeveer op neerkomt, want waar refurbished zich onderscheidt van tweedehands is het proces van renovatie van het toestel door een professionele partij. De kwaliteit ligt hierdoor niet ver van een nieuw toestel en als klant heb je dan minder risico op problemen.

Het is niet gek dat het steeds populairder wordt in Nederland en dat er partijen zijn die dit aanbieden. Het is een duurzame vorm van tweedehands waarbij je product bijna net zo goed als nieuw is zonder de nadelen van tweedehands. Rephone is een grote speler in de refurbished die een aantal grote voordelen biedt namelijk:

  • Goedkoper dan nieuw
  • Twee jaar garantie
  • Altijd een nieuwe accu
  • Compleet met accessoires
  • Altijd volledig gecontroleerd
  • Goed voor het milieu

Je hebt al een refurbished iPhone 5s vanaf 109 euro. Je hebt binnen refurbished verschillende condities namelijk A, B en C Grade en dit houdt in hoeveel gebruikerssporen een toestel heeft. A is zo goed als nieuw, B staat voor licht gebruikt en C voor zichtbare gebruikerssporen.

Je kunt bij een A toestel verwachten dat je er heel weinig aan ziet en dat het altijd netjes gebruikt is. Bij B hier en daar een klein krasje in de behuizing en C kan echt wel meer zichtbare sporen hebben zoals een deukje.

Voordelig een refurbished iPhone kopen?