Online leren schilderen

schildercursusSteeds vaker kiezen schilders ervoor om online schilderles te volgen, maar waarom is dit eigenlijk zo? Nou, hieronder kom je een aantal redenen te weten waarom het eigenlijk best verstandig is om voor een online schildercursus te kiezen. Daarnaast is het belangrijk om een keuze te maken voor één bepaalde verfsoort. Denk hierbij aan acrylverf, olieverf of aquarel. Deze verfsoorten verschillen namelijk van elkaar als je kijkt naar de kleursamenstelling en textuur. In de meeste gevallen kiezen schilders voor acrylverf, omdat deze verfsoort erg veel mogelijkheden kent. Nu eerst de redenen om voor een online schildercursus te kiezen.

Waarom kiezen voor online schilderlessen?

Zoals de naam al aangeeft worden deze schilderlessen aangeboden op het internet. Vaak gebeurt dit via een online account, maar in sommige gevallen ook met behulp van e-books. Hieronder de redenen (voordelen) om voor online schilderlessen te kiezen:

  1. Voordelig: in vergelijking met een schilderworkshop zijn online schilderlessen extreem voordelig. Je betaald gemiddeld ongeveer een paar honderd euro voor een complete cursus. Naast de schilderlessen krijg je vaak ook schilder benodigdheden (verf, penselen etc.), waardoor je vrijwel meteen kunt beginnen met schilderen.
  2. Flexibel: bij een online schildercursus zijn er geen verplichtingen. Je kunt namelijk zelf bepalen wanneer je een schilderles wilt volgen. Voor de ene cursist kan dit voordelig zijn, maar voor de ander juist weer nadelig. Ben je zelfstandig en gedisciplineerd? Dan zijn online schilderlessen geschikt voor jou.
  3. Meer progressie: wanneer je kiest voor het online leren schilderen, dan zal je al vaak binnen een korte tijd een schilderij kunnen schilderen. In een online schildercursus staan namelijk de basistechnieken centraal. Denk hierbij aan de compositie (schets), het in lagen schilderen en kleuren mengen.

Mocht je tijdens de schilderlessen tegen problemen aanlopen? Dan kun je gewoon contact opnemen met een online docent. Dit is vaak een professionele kunstenaar, welke je van goede tips en advies kan voorzien.