‘Nooit Meer Alleen’ brengt eenzame ouderen weer in beweging.

 

‘Nooit Meer Alleen’ is een concept dat is bedacht door vijf studenten van de Hogeschool Rotterdam (Frank,Neal,Daan,Xanders & Julia).

‘Nooit Meer Alleen’ is een bemiddelingsbedrijf tussen zorginstellingen, buurthuizen en sportverenigingen in Rotterdam.

Het doel van ‘Nooit Meer Alleen’ is eenzame ouderen (vanaf 50+) in Rotterdam meer in beweging te krijgen, door ze te koppelen aan sportverenigingen en hun zo sportief en sociaal gezien terug te laten keren in de maatschappij .

Er worden evenementen georganiseerd bij sportverenigingen in Rotterdam waarbij er via verschillende zorginstellingen, buurthuizen en sportverenigingen ouderen proberen mee te krijgen om deel te nemen aan deze evenementen.

Door persoonlijke benadering worden er drempels weggehaald om zich aan te melden voor de sportieve en leuke evenementen.

De deelnemers worden opgehaald op hun woonlocatie, krijgen de mogelijkheid om te sporten en worden na de evenementen vervolgens weer thuis voor de deur afgeleverd.

Naast de verbetering van de fysieke gesteldheid en socialiteit,  is dit voor de ouderen een mooie kans te integreren in het verenigingsleven, denk ook aan eventuele vrijwilligerswerkzaamheden, waarbij ze de sportverenigingen ook nog kunnen ondersteunen hierin. 

En zo kunnen er meerdere maatschappelijke problemen tegelijkertijd aangepakt worden.

Het is mooi te zien dat juiste jongeren zich ontfermen over deze ouderen, niet alleen omdat het een grootte groep is van onze bevolking maar ook dat zij een mooi signaal afgegeven waar iedereen een voorbeeld aan kan nemen.

(Deelnemers van buurthuis de Pameijer na een evenement bij USV IJsselmonde)