Natuurlijk kleurverloop houten vloer den Bosch

Houten vloer den Bosch is een prachtige keus voor in je interieur. Eiken hout is natuurlijk afkomstig van eiken bomen. Geen boom is hetzelfde, dus ook van het uiteindelijke houten vloer deel is geen plank hetzelfde. Daarnaast zorgt de kleurbewerking van de houten vloer den Bosch in combinatie met de uniekheid van het product voor een natuurlijk kleurverloop. Op zoek naar een houten vloer den Bosch? Bekijk dan de mogelijkheden van AvanceFloors houten vloeren, een vooraanstaand en populair merk in de houten vloeren branche.

Verschillende kleurgradaties houten vloer den Bosch

Een eiken houten vloer kun je behandelen of afwerkingen met een bepaalde hardwaxolie. White wash parketvloer olie is bijvoorbeeld de laatste jaren erg populair. Echter het mooie aan eiken hout is dat je het kunt manipuleren. Je kan de parketvloer nog een donkerdere uitstraling geven. Dit gebeurt middels het rookproces. Daarbij reageert het looizuur in het eiken met ammoniak. Daardoor wordt het houten vloerdeel donkerder. Hoe langer het houten vloerdeel in contact staat met de ammoniak hoe donkerder het vloerdeel wordt. Dat deze reactie heeft plaats gevonden ga je pas zien nadat de houten vloer wordt afgewerkt met een hardwaxolie. Dit geeft de vloer een bepaalde kleur. Hoe langer het vloerdeel gerookt is, hoe donkerder de houten vloer wordt wanneer je deze afwerkt met een olie.

Houten vloer den Bosch in lichte en donkere tinten

De houten vloer den Bosch van AvanceFloors zijn er in een gerookte, dubbel gerookte en triple gerookte variant. Wanneer je whitewash bijvoorbeeld een mooie kleur vindt, kies je voor white wash. Wil je een donkerdere vloer, dan kies je voor gerookt wit. De vloer nog iets donkerder, kies dan voor een dubbel gerookt witte vloer. Wil je een extra donkere en wit gekleurde parketvloer, kies dan voor triple gerookt. In alle situaties wordt dezelfde witte hardwaxolie gebruikt. Het tijdsbestek van het rookproces zorgt voor verschil in de kleur van de houten vloer den Bosch. Hou je niet van wit? Kies dan bijvoorbeeld voor een naturel tint. Daar heb je dan ook weer de verschillende gradaties in kleuren die worden veroorzaakt door het rookproces. Wanneer je voor de houten vloer van AvanceFloors kiest, kies je dus een houten vloer den Bosch met een natuurlijk kleurverloop.