Met spoed een dakdekker nodig?

Onze dakdekker 24 uur spoed service staat dag en nacht voor u klaar. Wanneer u te maken heeft met daklekkage heeft u vaak met spoed een dakdekker nodig. Dan kunt ben je bij Kooistra Dakwerken aan goeie adres. Wij zijn snel op locatie om het probleem te verhelpen. Dus wacht niet langer en bel meteen 06-48884075.

Dakdekker maastricht Kooistra dakwerk

Dakinspectie met drone.

Twijfelt u of uw dak nog in goede staat is? Vraag dan bij ons een dakinspectie aan. Eén van onze vakkundig dakdekkers komt bij u langs om uw dak te controleren op benodigd onderhoud. En heeft uw dak onderhoud nodig? Dan maken we ter plekke een offerte voor u. Zo weet u direct waar u aan toe bent!

Na ongeveer 25 – 35 jaar hebben uw goten vaak zijn beste tijd gehad en is het tijd voor vervanging. Als u dit niet doet kunt u voor vervelende verassingen komen te staan zoals gootlekkages , roest of andere vervelende lekkages.

Bij ons kunt u ook terecht voor speciaal zinkwerk. Zoals een zinken dak voor uw huis of bedrijfsgebouw, of zinken dakgoot.
Wij leveren u alle voorkomende nieuwe zinkgoten en desgewenst in op maat getimmerde dakgoten. De renovatie van de regenpijpen kunnen wij desgewenst ook meteen meenemen.

Een dakkapel kan een goede keuze zijn als u meer licht en ruimte in uw zolderkamer wilt hebben.

Soms kunnen gemeenten nogal moeilijk doen als u een dakkapel wilt laten plaatsen. Of misschien maken uw buren wel bezwaar! Zorg ervoor dat voordat u uw plannen voor een dakkapel rond heeft dat iedereen (zowel gemeente als uw buren) akkoord zijn met het plaatsen van uw dakkapel. Voor een dakkappel op de voorgevel heeft u altijd een bouwvergunning nodig.

 

Soorten dakkapellen

Er zijn verschillende soorten dakkapellen verkrijgbaar. Hieronder bespreken we verschillende soorten. De lijst is echter niet uitputtend.

  • traditionele dakkapellen
  • prefab dakkapellen
  • dakkapellen met een schuin pannendak
  • nokverhogende dakkapellen
  • houten dakkapellen
  • kunststof dakkapellen

 

Traditionele dakkapellen

De traditionele of standaard dakkapellen komen het meeste in Nederland voor. Deze dakkapel is ook de goedkoopste variant ten opzichte van de andere dakkapellen.

Voordelen ter plaatse gebouwde dakkapel:

  • eigen keuze materialen, ontwerp en afmetingen dakkapel;
  • makkelijk toepassen van de nieuwste materialen;
  • scheiden van afvalmateriaal is gemakkelijk;
  • plaatsing is mogelijk op elk dak ongeacht hellingsgraad.

Dakkappellen

Prefab dakkapel

Als u uw nieuwe dakkapel binnen een dag geplaatst wilt hebben, kunt u kiezen voor een geprefabriceerd dakkapel die men maakt in de fabriek. Vervolgens wordt met behulp van een hijskraan uw dakkapel op uw dak geplaatst. Voorwaarde is dan uiteraard wel dat er een hijskraan bij uw dak kan komen. Daarnaast dient uw dak een hellingsgraad van teminste 25° te hebben.