Medium – contact met het hiernamaals

Vrijwel iedereen heeft weleens gehoord van onder andere Char en Jomanda. Beide noemen zichzelf een medium en hebben op televisie een podium gekregen om hun gave te delen met een groot publiek. Echter, blijft het voor veel mensen vaag wat een medium nu precies is en wat een medium doet.

 

Wat is een medium?

Een medium, ook wel een paragnost, waarzegger of helderziende, kan je zien als een soort tussenpersoon tussen het leven en de dood. Via een medium zou een levend persoon dus in contact kunnen komen met een overleden iemand. Een medium heeft een paranormale gave en krijgt boodschappen door van wezens uit het hiernamaals. Deze boodschappen ontvangt het medium tijdens een zogeheten reading. De boodschappen die zij oppikken kunnen bestaan uit elementen, geesten, maar kunnen ook afkomstig zijn van mensen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer een persoon tijdens een reading in contact wil komen met een overleden persoon. Deze persoon straalt zijn of haar emoties of gedachten dusdanig sterk uit, dat het medium deze oppikt.

 

Contact met overledenen

Wanneer mensen het moeilijk hebben met het verlies van een dierbare, halen zij er soms troost uit om contact te zoeken met deze overledene door middel van een medium. Zeker wanneer iemand plotseling is te komen overlijden of wanneer er nog onopgeloste zaken zijn, bijvoorbeeld wanneer je ruzie hebt gehad met iemand vlak voor deze kwam te overlijden, kan een medium helpen bij de verwerking van iemands dood. Echter, is het wel zo dat een medium vaak vooral de oppervlakkige karaktereigenschappen en boodschappen van een overledene of geest kan oppikken. Om tot het diepere karakter van een overledene te komen is voor een medium vaak moeilijk. Daarnaast is het ook belangrijk om in gedachten te houden dat een medium niet altijd en niet iedereen kan helpen. Soms is het medium simpelweg niet in staat om contact te leggen met de geest of geesten die jij in gedachten had.

Mee doen? Dat kan! aanmelden kan hier