Luxe drukwerk? Verzorg het met foliedruk

Professioneel en goed ogend drukwerk, dat verzorg je met een luxe afwerking. Of je nu A5 flyers wilt laten drukken voor een aankomende beurs of een informatieve folder voor de beste presentatie wilt maken en verspreiden, met een luxe afwerking geef je het drukwerk net die extra uitstraling en touch. Dit kan op verscheidene manieren. Denk aan standaard afwerkingen zoals lamineren, rillen en schoonsnijden, maar heb je ook al eens gehoord van een foliedruk? Hiermee laat je je drukwerk gegarandeerd extra opvallen en maak je een onuitwisbare indruk. Dat wil jij toch ook?

Foliedruk PeterPrint

Wat is foliedruk?

Foliedruk is een laagje folie (bijvoorbeeld in het goud, zilver of brons) dat op je drukwerk wordt gedrukt. Dit wordt op speciale wijze aangebracht waardoor een heel speciaal effect ontstaat. Bij PeterPrint maakt men gebruik van een digitale drukmethode waardoor de kosten veel lager uitvallen dan bij de traditionele foliedrukmethode. Bij deze laatste methode moet er voor het drukken van de folie een stempel worden aangebracht. Met de digitale drukmethode wordt het product al volledig gedrukt voordat de foliedruk wordt aangebracht. Dit gebeurt pas bij de afwerking. Extra voordeel hieraan is dat de folie er hierdoor nog meer uit zal spatten.

Hoe wordt de folie gedrukt?

Zoals gezegd is het product al volledig gedrukt alvorens de folie wordt aangebracht. Dit vindt plaats in een machine waar een primer is ingesteld op de gebieden waar de folie moet komen. Zo’n primer zorgt ervoor dat het enkel op de gewenste plaatsen de folie aan je drukwerk wordt gehecht. Vervolgens wordt de folie gedrukt. Doordat dit krasgevoelig is wordt de folie standaard afgedekt met een transparante lak. Iets wat het product alleen maar mooier maakt, want hierdoor glanst het foliegedeelte nog meer en lijkt er een soort van 3D effect te ontstaan.

Kleuren & toepassingen foliedruk

Foliedruk is mogelijk in diverse kleuren en voor meerdere toepassingen. De meest populaire folies zijn de winnaarskleuren: goudfolie, zilverfolie en bronsfolie. Drukwerk met goudfolie zorgt voor een uitstraling van innerlijke wijsheid. Goud ontspant en geeft veiligheid. Zilverfolie zorgt daarentegen voor een elegante en rustige uitstraling. Beide folies zijn erg mooi toepasbaar in kerstkaarten. Tot slot zorg je met bronsfolie voor een inspirerende kleur op je product. Het geeft een krachtige en zakelijke uitstraling met een nostalgisch karakter.

Foliedruk is toepasbaar op verschillende producten. Er zijn al een paar genoemd, maar het drukken van folie past het beste bij:

  • Ansichtkaarten (voor speciale trouw- of geboortekaarten)
  • Flyers (voor een opvallende uiting)
  • Folders (voor een extra verzorgd reclamemiddel)
  • Visitekaartjes (voor een wel heel unieke eerste indruk)