Kunstzinnige actie beeldend kunstenaar Roos Marthe Thijsen

In het afgelopen jaar bezocht Roos Marthe Thijsen (autonoom beeldend kunstenaar) meerdere keren Vaaggrond. Op locatie ontwierp zij haar kunstproject: One drawing a Day Nature 2017. Dit werk bestaat uit een dagboek van dagelijkse tekeningen van koffie, inkt en in de natuur gevonden voorwerpen. Al haar werk is te zien in een gerestaureerd tbc-huisje op Vaaggrond in Veldhoven (Oerle).

Het kunstproject: One drawing a Day Nature 2017 is een eenmalige expositie op zich. Het totale ‘dagboek’ bestaat namelijk uit een flinke hoeveelheid tekeningen. Iedere tekening is een klein uniek kunstwerkje. De kunstenaar is van plan om al haar tekeningen terug te leggen in de natuur. Daar kunnen zij vergaan. Wanneer een bezoeker dit proces wil tegenhouden, biedt zij haar bijzondere tekeningen aan voor € 10 per stuk. De helft van dit bedrag is bestemd voor de bekostiging van haar project. De andere helft schenkt de kunstenaar aan het Wereld Natuur Fonds. Een vorm van delen waar iedereen beter van wordt. Roos Marthe Thijsen stelt hiermee een daad die het 10jarig jubileum van Vaaggrond extra kracht bijzet. De tekeningen van de kunstenaar zijn ter plekke te reserveren en af te halen na de expositie.

Het werk van Roos Marthe Thijsen is te zien tijdens de midwinter expositie Vaaggrond van 25 december tot en met 3 januari 2016. U vindt het aan de Kleine Vliet 1d, Veldhoven (Oerle). Dagelijks rondleidingen. Om 11.30 en 15.00 uur. U luistert naar verhalen over kunst en exposerende kunstenaars. De toegang bedraagt € 3,50. Koffie of thee zijn bij deze prijs inbegrepen. Kinderen tot en met 10 jaar gratis, mits onder begeleiding.

Zie voor meer info: www.vaaggrond.nl