Essentiële applicaties om je sportgroep in juiste banen te leiden.

Met een overvloed aan nieuwe applicaties om “je leven als sporter gemakkelijker te maken” is het kiezen van de juiste tools soms overweldigend. We hebben een aantal geweldige apps, tools en websites gevonden speciaal voor sport coaches, team captains en sportgroep organisatoren. De meeste zijn zelfs helemaal gratis.

TEAM MANAGEMENT APPLICATIES

Team management applicaties bieden een alles-in-één platform om de administratie van je sportgroep te vereenvoudigen. De meeste hebben functionaliteiten als: ledenbeheer, betalingen, evenementenkalenders en documentenbeheer. Er is een veelheid aan opties: SportEasy, Peepl, Sportlyzer, Teamstuff, HelloCoach.

Onze favorieten zijn:

Teamer (https://teamer.net). Een zeer duidelijke tool met een strakke applicatie die alle cruciale features bevat. Met meer dan 2,5 miljoen gebruikers zeker niet de minste. Bovenal: gratis.

Sport Administratie (http://www.sportadministratie.be). Een Belgische keuze! Een zeer compleet online pakket voor sportgroepen. Verschillende modules voor administratie, financieel beheer, maar ook een tool om team websites te maken, met enkele handige template. Vanaf 5,5€/maand.

COMMUNICATIE

Instateam (https://www.instateam.net) is een instant messaging app ontworpen voor sportgroepen. Je kan er chatten met je team, afspraken maken en trainingen plannen. Handige features zijn de ‘stuur reminder’ en ‘message read’, zo ben je zeker dat iedereen je boodschap heeft gezien.

GroupMe (http://groupme.com/) is een nieuw initiatief van Skype. In één app communiceer je met verschillende groepen. Je kan er chatten, foto’s en video’s delen of reageren met leuke meme’s en GIF’s. GroupMe slaat de in de groep gedeelde foto’s op, zodat je de leuke sportmomenten ten alle tijden kan herbeleven. Een super alternatief voor WhatsApp.

KLUBLR

Een categorie op zich. Op het gratis platform Klublr (http://klublr.com/) heeft elke sportclub een eigen dashboard. Daar kunnen team verantwoordelijken eenvoudig uitnodigingen voor wedstrijden of trainingen versturen. Dankzij een integratie met bestaande communicatie kanalen zoals WhatsApp, Messenger, SMS en mail hoeven leden zelfs niet in te loggen om meldingen te ontvangen. Hun aanwezigheid bevestigen gebeurt via het kanaal dat ze zelf verkiezen, Klublr volgt alle antwoorden op en bundelt ze zodat de verantwoordelijke de planning kan opvolgen. Zo mist niemand meer “die cruciale email”. Klublr is een Belgische applicatie (jeuj!) en volledig gratis.