Is infrarood verwarming geschikt als hoofdverwarming voor een woning?

De vraag of infrarood verwarming van Redwell toegepast kan worden als hoofdverarming ontvangen wij vaak. Uiteraard is dit mogelijk! Infrarood verwarming van Redwell kan zowel als hoofdverwarming als bijverwarming worden toegepast. In dit artikel gaan wij dieper in op het waarom!

Veel mensen denken dat je enkel warmte ervaart als je direct onder of naast een infrarood paneel zit. Het hangt er met name vanaf wat de toepassing is. Wanneer een ruimte is uitgerust met voldoende vermogen om de ruimte te verwarmen dan neemt de ruimte gelijkmatig de geschikte temperatuur aan. Binnen tien minuten na het activeren van het infrarood verwarmingssysteem is de stralingswarmte al te ervaren. Na ongeveer een half uur is de gehele ruimte opgewarmd inclusief de plekken waar geen infrarood paneel in de buurt hangt. Doordat de vloeren, wanden en objecten de infraroodwarmte opslaan en weer uitstralen aan de ruimte. Dit zorgt voor een gelijkmatig warmtebeeld in de ruimte.

Buiten toepassing als hoofdverwarming is infrarood verwarming ook dermate geschikt om toegepast te worden als bijverwarming. De infrarood verwarming kan de bestaande verwarming aanvullen op plekken waar deze tekortschiet. Daarbij kan infrarood als bijverwarming zorgen voor lagere stookkosten door het besparen op aardgas. Bijvoorbeeld wanneer u een paneel boven de zithoek hangt zorgt die voor extra warmte daar. Deze gerichte warme wordt geleverd zonder dat de CV installatie in actie dient te komen. Warmte op de plekken waar het gewenst is. Het uitbreiden van het systeem naar eigen tempo is ook een voordeel. Klanten kunnen kiezen om te starten met een enkel infrarood paneel en steeds verder uitbreiden naar een systeem als hoofdverwarming van Redwell.

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem gerust contact met ons op.