Houten vloeren den Bosch kopen?

Houten vloeren Den Bosch of omstreken kopen? AvanceFloors is verkrijgbaar in regio den Bosch en heeft een uitgebreid assortiment. De houten vloeren van AvanceFloors zijn betaalbare vloeren van topkwaliteit. Bovendien vindt de productie in Nederland plaats op 100% duurzame wijze.

Houten vloeren geproduceerd in regio den Bosch

Houtindustrie Schijndel BV (HIS) is gevestigd in Schijndel (nabij den Bosch). HIS produceert de houten vloeren van AvanceFloors en is ook eigenaar van dit merk. Het is een vooraanstaand en internationaal houtbewerkings- en vloerenbedrijf. Het bedrijf is in 1986 ontstaan en kent een rijke geschiedenis in de houtbewerking en productie van houten vloeren. Circa 15 jaar geleden is het houten vloeren merk geïntroduceerd op de Nederlandse markt. Oorspronkelijk is HIS een houtbewerkingsbedrijf. Er werken vele mensen met jarenlange vakkennis. Bovendien zijn er jaarlijks investeringen in specialistische apparatuur.

Kwaliteit houten vloeren regio Den Bosch

De gehele productie van de houten vloeren is in eigen beheer. Dit betekend dat je verzekerd kunt zijn van kwalitatief uitstekende houten vloeren. Tegenwoordig zijn behoorlijk wat houten vloeren afkomstig of geproduceerd in het buitenland, met name China. Deze worden vaak voor extreme lage prijzen op de markt aangeboden. Helaas laat de kwaliteit van deze houten vloeren vaak te wensen over. Wil je zeker zijn van kwalitatief perfecte houten vloeren? Kies dan voor de houten vloeren van AvanceFloors.

Houten vloer geproduceerd in eigen beheer

De productie van AvanceFloors vindt in Nederland plaats. De productie heeft HIS volledig in eigen beheer op de locatie nabij den Bosch. Allereerst wordt het hout ingekocht bij zagerijen in Oost-Europa. Het hout dat wordt gebruikt voor de productie van houten vloeren is altijd PEFC of FSC gecertificeerd. Alleen hout uit verantwoorde beheerde bossen wordt voor de productie van houten vloeren gebruikt. Vervolgens wordt het hout na binnenkomst op zorgvuldige wijze gedroogd. Het gaat circa 4 tot 5 weken een droogkamer in. Zodra gereed wordt nagemeten of elke houten vloeren plank voldoet aan de kwaliteitsnormen voor een gedroogde plank. Het eikenhouten vloerdeel wordt vervolgens geschaafd en verzaagd tot een lamel. Daarna wordt deze lamel verlijmd met een berken mulitplex onderlaag. Daarna wordt het houten vloerdeel nogmaals geschaafd en geprofileerd. Uiteindelijk wordt het vloerdeel afgewerkt naar de kleurkeuze van de klant. Dit hele productieproces heeft HIS in eigen beer.

Op zoek naar een kwalitatief goede houten vloer in den Bosch of omstreken? Bekijk dan het uitgebreide assortiment van AvanceFloors. Quality Floors Truly Yours.