White wash houten vloer in omgeving den Bosch?

Op zoek naar een houten vloer den Bosch? Het allermooiste in je interieur is natuurlijk een houten vloer. Waarom? Een houten vloer maakt een ruimte warm en sfeervol. Hout is veelzijdig en past in elk interieur. Bovendien zijn houten vloeren te verkrijgen in vele stijlen en kleurtinten, ook in omgeving den Bosch. Vooral de White wash tint is populair.

Houten vloeren den Bosch: White Wash

Een populaire term die we tegenwoordig vaak horen is de “white wash” houten vloeren. Wanneer de vloer is afgewerkt met white wash geeft dit de parketvloer een licht witte of witgrijze uitstraling. Dit zou een mooie kleur kunnen zijn voor de houten vloer in je appartement in den Bosch. Tenminste, als je dit toepast op eikenhouten vloeren. Afhankelijk van de hoeveelheid witte pigment in de olie waarmee de planken worden afgewerkt, wordt de parketvloer wit of heel wit. AvanceFloors heeft bijvoorbeeld de kleurtint Venice opgenomen in het assortiment. Daarin komt de witte olie op een subtiele manier naar voren en zie je ook nog de kleur van het hout.

Lichte of donkere white wash houten vloer?

Naast het afwerken met olie kun je er ook voor kiezen om de parket vloer te laten roken. De houten vloerdelen worden in een ruimte met ammoniak gelegd. Het looizuur wat in het eiken zit gaat reageren met de ammoniak. Hierdoor wordt de tint van het eiken wat donkerder. Hoe langer je deze reactie laat plaats vinden, hoe donkerder het eiken op kleurt. Pas na het oliën van de vloer zie je het resultaat. Werk je een gerookte parketvloer af met bijvoorbeeld witte olie, dan zie je dat de vloer donkerder is. AvanceFloors heeft bijvoorbeeld de kleurtinten Valletta en Bagan in haar assortiment. Dit zijn een lichte en donkere tint, half doorschijnende white wash houten vloeren. De meest populaire kleur van het hele assortiment is de Valletta, ofwel enkel gerookt white wash houten vloer.

 

Nog meer variatie met in de white wash houten vloer den Bosch

De mate van witte uitstraling van je parket vloer wordt dus zeker bepaald door twee dingen. Allereerst de hoeveelheid witte pigment in de olie die wordt toegepast. En ten tweede of de vloer wel of niet wordt gerookt en voor hoe lang. Naast deze twee punten kun je ook nog voor een extra afwerking kiezen, om het wit in de houten vloer nog meer te benadrukken. Laat je parketvloer bijvoorbeeld borstelen. Daarbij wordt het zachte gedeelte, in de nerf, uit het hout verwijderd. Ga je de vloer daarna afwerken met een witte olie, dan zal de olie in de zachte gedeeltes van het hout trekken. Dit zorgt ervoor dat nervenstructuur witter wordt, waardoor je een witter ogende parketvloer krijgt. Kies je voor een fijnbezaagde afwerking? Ook dan trekt de witte olie dieper in het eiken op de plekken waar het zachte hout is weg gehaald. Er zijn dus verschillende mogelijkheden voor een white wash houten vloeren Den Bosch.

Nieuwsgierig geworden of zien wat de mogelijkheden zijn voor houten vloeren den Bosch? Neem dan contact met ons op of bezoek een verkooppunt van AvanceFloors.