Hoe kies ik een rigging bedrijf voor mijn evenement?

De juiste partner in rigging

Rigging is bij evenementen een belangrijk onderdeel voor het behalen van een succes. Gasten die op het evenement zijn willen graag een totale en zorgeloze beleving ervaren. Met rigging kun jij als organisator deze bieden. Je zorgt er met deze materialen namelijk voor dat je meer vrijheid hebt als het gaat om audiovisuele middelen. Waar je normaal gesproken aan vaste hoogtes of plekken gebonden bent, maakt rigging het mogelijk om op elke hoogte en op elke plek je audio-installaties, videoscherm, verlichting of andere av-techniek te bevestigen. Ideaal voor bijvoorbeeld het gebruik van tribunes of wanneer je een lichtshow wilt produceren. De kracht van rigging ligt hem in de mogelijkheden die je ermee hebt en het relatieve gemak dat je ervan hebt.

Meedenken om voor jou het beste resultaat te realiseren

Als je rigging gaat uitzoeken moet je kiezen voor een partij die voor jou het beste resultaat wil realiseren. Ga niet voor een bedrijf dat puur en alleen de rigging aanbiedt, maar vraag altijd na of zij jou kunnen helpen. Wellicht hebben ze nog inspirerende ideeën om jouw evenement tot een hoger niveau te brengen. Tips en aanbevelingen zijn altijd welkom. Bedrijven als deze vinden het dikwijls leuk om hun klanten op weg te helpen en zelfs soms helemaal met hen mee te denken in een technisch ontwerp. Zo weet jij zeker dat je de beste resultaten zult krijgen.

Gekeurde en gecertificeerde rigging

Het is onwijs belangrijk dat jij tijdens je evenement niet steeds inzit over de betrouwbaarheid en veiligheid van je rigging materiaal. Daarom moet je gaan voor een partij die de keuring en certificering van de rigging op orde heeft. Het is wettelijk verplicht om sommige rigging materialen minimaal jaarlijks te laten keuren. Het kan zijn dat jij dan op tournee bent. Vraag altijd of de partner waarmee jij wilt samenwerken dat een probleem vindt en wat hun oplossing hierin is. Idealiter vind je een bedrijf dat zelfs in het buitenland naar je toe komt om de rigging te keuren.

Schakel een expert in rigging in

Het is belangrijk dat je zaken doet met een partij die van wanten weet. Zeker omdat het installeren van de rigging door een gecertificeerde partij gedaan moet worden. Het gaat immers om werken op grote hoogten en met zware apparatuur. Daarnaast is het belangrijk dat je een klik voelt met het betreffende bedrijf. Dat maakt het makkelijker om samen tot de gewenste oplossing te komen. Rigging gaat jouw evenement gegarandeerd een stuk professioneler maken.