Graspollen allergie en robotmaaiers

Graspollen allergie en robotmaaiers

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig hooikoorts of pollenallergie. Mensen met een graspollen allergie zullen vaak niet staan te juichen om het gras te maaien, laat staan om het gras aan te harken, op te pakken en weg te gooien. Een jeukende neus, tranende ogen en een belabberd gevoel blijven achter wanneer je eindelijk klaar bent met dit dagelijkse of wekelijkse karwij. Omdat je op de “ouderwetse manier” veel in aanraking komt met het gras, heeft dit een grote impact op je welbevinden. Voor mensen met een graspollen allergie is een robotmaaier een uitkomst.

Voordelen voor hooikoorts-patienten

Een robotmaaier is als het ware een automatische grasmaaier die rondjes rijdt over je gazon. Tijdens het rijden maait hij met een paar scherpe messen je gras, wat hij nadien gewoon op het gazon laat liggen. Dit heeft voor mensen met een graspollenallergie veel voordelen. Enerzijds kom je zelf niet meer in aanraking met het gras, want je hoeft dit niet meer op te ruimen. Voorheen was het de bedoeling dat je het gras netjes aan ging harken en daarna in een container of composthoop deponeerde. Dit behoort met een robotmaaier gelukkig tot het verleden. Het gras hoef je niet meer aan te harken en kun je eenvoudig op het gras laten liggen. De grassnippers die deze machine tijdens het maaien achterlaat zijn zo klein, dat ze tussen de grassprieten vallen. Eenmaal op de gazonbodem geven ze hun natuurlijke voedingsstoffen af aan de grasmat waardoor je gazon gezonder en groener wordt. Extra bemesten is dus (bijna) niet meer nodig.

Klachten verminderen

Het klein versnipperen van het gras wordt ook wel mulching genoemd, een ander woord voor grasrecycling. Deze techniek wordt bij de meeste robotmaaiers toegepast. Door gebruik te maken van een automatische grasmaaier met mulching functie worden de klachten als gevolg van graspollen verminderd en kun je weer fijn van je kort gemaaide gazon genieten. Geen gesjouw meer met de oude grasmaaier en het gras opruimen is niet meer nodig. Lijkt jou een robotmaaier ook wel wat? Kijk dan eens bij de goedkoopste robotmaaiers van dit moment om te zien er hier voor jou een geschikt exemplaar tussenzit.