Gentse start-up Klublr wil sportclubs helpen met planning en communicatie

GENT, juni 2018. Als team verantwoordelijke of coach  is snel en overzichtelijk communiceren met je sportgroep één van de grootste uitdagingen. De Gentse start-up Klublr wil daarbij helpen. 

Sociale media als WhatsApp, Facebook en email zijn alomtegenwoordig en maken ons leven vaak een stuk makkelijker. Ook sportgroepen maken er lustig gebruik van, met een gemiddelde van vier verschillende communicatie kanalen per sportteam. Team verantwoordelijken en coaches spenderen een groot deel van hun tijd aan afspraken maken, aanwezigheden opvolgen, planning beheren en feedback verzamelen. Communicatie binnen de sportgroep snel en overzichtelijk houden is door de hoeveelheid aan info en verscheidenheid aan kanalen dan ook vaak een heuse uitdaging. Klublr, een platform speciaal ontworpen voor sportclubs, wil daarbij helpen. 

Op het (gratis) platform heeft elke sportclub een eigen dashboard.  Daar kunnen team verantwoordelijken eenvoudig uitnodigingen voor wedstrijden of trainingen versturen. Dankzij een integratie met bestaande communicatie kanalen zoals WhatsApp, Messenger of mail hoeven leden zelfs niet in te loggen om meldingen te ontvangen. Hun aanwezigheid bevestigen gebeurt via het kanaal dat ze zelf verkiezen, Klublr volgt alle antwoorden op en bundelt ze zodat de verantwoordelijke de planning kan opvolgen.

“Dit is een zeer bewuste keuze” vertelt Ser Cappelle, oprichter van Klublr. “Veel sportapplicaties verplichten leden om over te stappen naar hun platform en daar alle updates te volgen. Niet iedereen is bereid dat te doen, waardoor de communicatie er helaas niet op vooruit gaat.”

Klublr is een Gentse start-up van 3 enthousiaste sporters en ondernemers. Ondertussen maken al tal van teams gebruik van het platform. “Onze missie is het leven van sportgroepen gemakkelijker maken” zegt Ser. “Een sportploeg leiden doe je met veel passie, maar vaak kruipt er vervelend veel tijd in administratie en het contact met leden. Als Klublr ervoor kan zorgen dat je meer tijd kan wijden aan het sporten zelf, dan ben ik een tevreden man.”

Benieuwd hoe Klublr jou kan helpen je hele team te bereiken? Ontdek het op www.klublr.com.