Een elektrische laadpaal huren: kan dat?

Wat is een elektrische laadpaal?

Een elektrische laadpaal huren gaat mensen stimuleren om meer gebruik te maken van elektrische voertuigen. Zeker als deze stroompunten beschikbaar gesteld worden door werkgevers en andere bedrijven waar veel voertuigen geparkeerd kunnen worden. Een elektrische laadpaal is een mobiele paal waar voertuigen aan kunnen opladen. Dit is nuttig omdat het mensen met een elektrische bolide meer opties biedt. Waar zij voorheen slechts een aantal vaste punten hadden waar nieuwe energie getankt kon worden, geeft een verplaatsbare paal als deze hen meer laadpunten. Zo krijgen zij een garantie dat zij bijvoorbeeld van huis naar werk en terug kunnen rijden zonder problemen, wanneer de werkgever kiest voor een elektrische laadpaal huren.

Wat is het voordeel van een mobiele laadpaal?

Tegenwoordig worden elektrische voertuigen meer en meer een onderdeel van de huidige samenleving. Deze auto’s stoten weinig tot geen schadelijke uitlaatgassen uit en veroorzaken ook geen geluids- of stankoverlast. Het is eigenlijk een ideale oplossing voor de stap richting een gezonder en groener klimaat. Maar het feit dat er veel minder elektrische laadpunten zijn dan gewone tankstations houdt sommige mensen tegen in hun keuze voor dit type voertuigen. Een elektrische laadpaal huren zorgt ervoor dat overal waar stroom beschikbaar is ook een elektrisch voertuig kan worden opgeladen. Dit kan zowel particulier als zakelijk gebeuren.

Op verschillende manieren te gebruiken

Een elektrische mobiele laadpaal kan op vele wijzen worden geütiliseerd. Zo kan deze worden aangesloten op het stroomnetwerk dat op dit moment al aanwezig is bij de particulier of het bedrijf. Maar dat is niet de enige optie. Zo kan ook een aparte accu aangesloten worden die bijvoorbeeld werkt op zonne-energie, zodat de keuze voor deze manier van laden extra groen is. Maar natuurlijk kun je ook een generator gebruiken die fungeert op biologische brandstoffen in plaats van fossiele brandstoffen.

Het installeren van de elektrische laadpaal

De elektrische laadpaal huren is geen probleem omdat deze zonder veel moeite te installeren is. Daarvoor is het plug & play systeem gebruikt. Relatief eenvoudig kan het apparaat worden aangesloten op één van de bovenstaande stroombronnen. Daarbij komt dat de elektrische mobiele laadpaal voldoet aan de Europese standaard voor laadpalen. Zo kunnen auto’s uit de EU gegarandeerd allemaal gebruik maken van deze milieuvriendelijke oplossing. Maar zelfs Amerikaanse en Japanse auto’s kunnen elektrisch opgeladen worden met behulp van een verloopstekker. Het installeren van het apparaat is relatief eenvoudig en de resultaten zijn erg milieuvriendelijk. Zo is het huren van een mobiele elektrische laadpaal een groene keuze en zeker toekomstgericht.