Duurzame aggregaten door energieopslag

Energieopslag en aggregaten

Energieopslag is in aggregaten steeds meer een normale zaak aan het worden. Dat betekent positief nieuws voor het klimaat. Wanneer er een energieopslag in de aggregaat zit dan hoeft deze daarom niet alleen te functioneren op de dieselmotor die er standaard in zit. Hiermee bereik je dat je minder schadelijke stoffen uitstoot, wat beter is voor het milieu. Het is dus belangrijk dat aggregaten steeds meer focussen op het werken met energieopslag.

Wanneer wordt een aggregaat gebruikt?

Een aggregaat wordt gebruikt op plekken waar van nature geen stroomtoevoer beschikbaar is of op plekken waar het reguliere netwerk absoluut niet mag uitvallen. In het eerste geval kun je denken aan evenementen die worden georganiseerd op een groot grafveld of een betonnen terrein. Door daar een aggregaat neer te zetten kunnen toch alle apparaten aangesloten worden en daarmee van stroom worden voorzien.

Werk duurzaam met de beschikbare accu

Een accu zorgt ervoor dat je aggregaat een stuk duurzamer wordt. Deze hoeft namelijk niet op elk moment van de dag op volle kracht te draaien. Dit is uitermate handig in bijvoorbeeld de bouwsector. Over het algemeen wordt daar in de nacht niet gebouwd. Om die reden zijn de enige apparaten die op dat moment stroom nodig hebben wellicht een aantal beveiligingscamera’s en een paar lampen. De stroomvoorziening van deze apparatuur kun je prima regelen met de stroom die je met de accu in het aggregaat genereert. Zo hoeft het aggregaat in de nacht niet te draaien op de verbrandingsmotor en beperk je de uitstoot van schadelijke stoffen. Tevens komt daar ook nog een reductie van eventuele geluidsoverlast bij.

Nog groener dan gedacht

Een accu die gedeeltelijk te taken overneemt van een dieselmotor is al een goede optie. Een nog betere optie voor het milieu is als hier ook nog eens een zonnepaneel bij komt kijken. Het betreffende aggregaat genereert daardoor ook stroom uit een hernieuwbare bron. Wordt er gebruik gemaakt van deze variant, dan zullen de zonnepanelen de eerste bron van stroom zijn. Daarna is de accu aan de beurt en pas als allerlaatste komt de dieselmotor in werking. Al met al is dit een supergroene oplossing in alle sectoren waarin aggregaten worden gebruikt. Zo maak je de energieopslag maximaal.

Een specialist kan jou adviseren

Wil je gebruik maken van een aggregaat met energieopslag dan is het verstandig om te kiezen voor contact met een specialist op dit gebied. Deze kan jou adviseren en precies aanraden wat je nodig hebt aan de hand van je wensen. Geef hierbij zeker aan dat energieopslag jouw voorkeur heeft.