Decoupeerzaag vergelijking

DecoupeerzaagEen decoupeerzaag vergelijken is heel belangrijk wanneer je een nieuwe zaagmachine wilt kopen. Het is daarbij niet alleen belangrijk om verschillende soorten zaagmachines te vergelijken, maar ook verschillende soorten decoupeerzagen. We gaan ervanuit dat je uit al die zaagmachines al een decoupeerzaag hebt gekozen. Nu is dus de vraag: ‘welke decoupeerzaag ga ik kopen?’. Een belangrijke vraag die kan worden beantwoord door de verschillende functies van een decoupeerzaag tegenover elkaar te zetten. In deze blog vertellen wij daarom wat meer over drie belangrijke functionaliteiten. Zelf kun je dan de afweging maken welke functies niet of juist wel mogen ontbreken.

Vermogen

Het vermogen geeft de kracht aan van een decoupeerzaag. Hoe hoger het vermogen des te meer weerstand de machine kan verwerken. Een hoog vermogen staat ook direct in verband met de zaagcapaciteit. Het is namelijk zo dat voor een grote zaagdiepte een hoog vermogen nodig is. Een lang zaagje heeft veel meer weerstand in het hout en dat betekent dat de motor veel meer moet werken om hier door heen te komen. Met een vermogen van ongeveer 500 a 800 watt kun je al heel veel bereiken.

Pendelfunctie

Een decoupeerzaag is speciaal ontworpen om scherpe bochten te kunnen maken. Soms zijn de bochten zo scherp dat het zaagje vast blijft zitten en losschiet. Wat ook nog wel eens wil voorkomen is dat het hout begint te verbranden vanwege de hoge wrijving. De pendelfunctie kan een handige oplossing zijn. Met de pendelfunctie kun je nog scherpere bochten zagen. Doordat het zaagje nu ook van voor naar achteren beweegt. Vaak is deze functie instelbaar in 3 of 4 verschillende standen.

Accu of 230V?

Wil je een 230V decoupeerzaag of ga je liever voor de accuvariant? Accu decoupeerzagen zijn speciaal ontwikkeld om een grote flexibiliteit te creëren. Dit doen ze door voldoende energie op te slaan om zo langdurig zonder netstroom te werken. In veel gevallen wordt er een extra accu meegeleverd om continue te kunnen switchten. Ideaal om zelfs bij het opladen door te kunnen werken!