De reden dat truss huren zo populair is

Waarom moet ik kiezen voor truss huren?

Een truss huren doe je om je evenement een extra lading sfeer te geven. De bezoekers van je concert, congres, theatervoorstelling, beurs of ander type evenement hebben al geruime tijd uitgekeken naar het moment dat jouw event plaats zal vinden. Je moet er daarom voor zorgen dat het op en top geregeld is en dat het er adembenemend uitziet. Met truss huren kun je dat iets makkelijker maken. Je hebt met trussen veel meer vrijheid als je kijkt naar je rigging. De voornaamste reden om deze materialen te huren is namelijk het bevestigen van audiovisuele materialen aan deze trussen. Daarmee kun je op elke plek en op elke hoogte verlichting of audio-installaties realiseren. Truss huren bij een specialist in trussen en andere riggingmaterialen is daarmee een verstandige keuze.

Levering en installatie op locatie

Een groot voordeel van een bedrijf als deze is dat deze vaak goede service bieden. Ze willen jou ontzorgen en kiezen daarvoor voor de mogelijkheid tot levering en installatie bij jou op locatie. Laatstgenoemde moet sowieso door een gecertificeerde partij gebeuren. Omdat het bij het installeren gaat om werken op grote hoogten en met zware apparatuur is dit verplicht. Als je kijkt naar grotere hoeveelheden truss is het zeer verstandig om de verhurende partij deze te laten leveren op locatie. Zo voorkom je dat je zelf onnodig vaak heen en weer moet rijden om de materialen op de juiste plek te krijgen.

Veilige en betrouwbare trussen

Controleer voordat je truss huren gaat bij de partij waarmee jij wilt samenwerken altijd of de materialen grondig gekeurd worden. Bij verschillende rigging materialen is dit verplicht om een garantie van veiligheid te kunnen geven. Soms komt het voor dat jij als hurende partij langer dan een jaar op tournee gaat. Vraag in dat geval of het verhuurbedrijf kan zorgen voor een keuring op locatie. Ieder jaar moet truss namelijk gekeurd worden. Het is daarbij van grote invloed dat je kiest voor een partij die naar jou kan komen op dat moment in plaats van dat de materialen terug naar de werkplaats moeten om gekeurd te worden. Dat laatste zou vrijwel onwerkbaar zijn en daarom geen goede keuze. Door dit van tevoren te vragen kom je niet voor verrassingen te staan.

Precies op maat geeft het beste resultaat

Een gigantisch voordeel van truss huren is dat je verschillende elementen kunt huren en kunt samenstellen. Zo creëer jij de meest perfecte oplossing die jouw evenement van je vraagt. Misschien heb je wel een hele lange rechte lijn aan truss nodig. Het kan ook zijn dat jouw locatie verschillende bocht- of hoekelementen nodig heeft. Kijk of de partij waarmee jij wilt samenwerken alles voldoende op voorraad heeft en vraag eventueel om de maximale levertijd als dit niet zo is.