Datacenter.com ontsluit nieuw colocatie datacenter in Amsterdam middels glasvezelringen Relined

Amsterdam, 2 mei 2017 – Datacenter.com, een ambitieuze leverancier van datacenter services die meer dan 500.000 dollar neertelde om zijn domeinnaam te kopen en van plan is om wereldwijd in een selectief aantal markten grootschalige colocatie datacenters te ontwikkelen en beheren, heeft in samenwerking met Relined Fiber Network meerdere dedicated glasvezelringen aangelegd om zijn nieuwe datacenter (Datacenter.com AMS1) in Amsterdam Zuidoost te ontsluiten.

Het binnenkort te openen ‘flagship’ datacenter van Datacenter.com is daarmee in een keer verbonden met vrijwel alle datacenters in de regio Amsterdam. Relined Fiber Network is de eerste netwerk provider die een Point-of-Presence (PoP) in Datacenter.com AMS1 krijgt en glasvezelverbindingen voor het nieuwe datacenter verzorgt.

Datacenter.com is opgericht door enkele veteranen uit de hosting industrie, aangevuld met investeerders. Onlangs werd bekendgemaakt dat het eerste datacenter van het bedrijf ontwikkeld zou worden in het zakendistrict van Amsterdam Zuidoost. Het datacenter heeft een totale vloeroppervlakte van 10.900 m2 en is modulair ingericht, wat flexibiliteit en schaalbaarheid biedt.

colocatie datacenter amsterdam
Een belangrijke feature van Datacenter.com AMS1 in Amsterdam Zuidoost is bijvoorbeeld de grootte van de datacenter racks (54U).

Het AMS1 datacenter is ontworpen voor hoge energie-efficiëntie. Het gebruik van indirect adiabatische koeling, gecombineerd met innovatieve warmtewisseling technologie en hot aisle containment, resulteert in een gecalculeerde pPUE van 1,04. De modulariteit en daarmee flexibiliteit/schaalbaarheid van de gebruikte stroom en koeling technologieën zou aansluiten bij de dynamische behoeften van een brede groep gebruikers – van startups tot enterprises met schaalgrootte.

De Point-of-Presence (PoP) van Relined Fiber Network in AMS1 levert Datacenter.com een uitgebreid netwerk met meerdere glasvezelringen in de Amsterdamse metropool. De twee Meet Me Rooms (MMR’s) in AMS1 maken het voor klanten mogelijk om uitgebreide connectiviteitsopties te realiseren met een hoge redundantie.

“Wij werken zowel met de grootste carriers ter wereld als met lokale netwerk aanbieders met een sterk regionaal bereik,” zegt Jochem Steman, CEO van Datacenter.com. “Relined is de eerste carrier die een PoP opent in AMS1, waarmee het nieuwe datacenter in een keer verbonden is met alle andere datacenters in de metropool Amsterdam en de rest van Nederland. Relined is als aanbieder van glasvezel infrastructuur in geheel Nederland een ideale netwerk partner om mee van start te gaan en ons nieuwe datacenter met alle andere datacenters in de Amsterdamse regio te verbinden.”

Cloud Services Providers (CSP’s)

Datacenter.com AMS1 zal binnenkort nieuwe carriers toevoegen aan zijn mix van connectiviteitsproviders die on-site beschikbaar zijn. “Uitgebreide mogelijkheden voor carrier-neutrale connectiviteit zijn een voorwaarde voor het realiseren van flexibele, kostenefficiënte en betrouwbare IT infrastructuren in onze colocatie omgevingen,” zegt Steman. “Datacenter.com klanten kunnen van ons echter nog wat extra’s verwachten, omdat wij als colocatie aanbieder behoorlijk ambitieus zijn en het plan hebben om dingen anders te doen dan gangbaar binnen de datacenter industrie.”

Een belangrijke feature van Datacenter.com AMS1 is bijvoorbeeld de grootte van de datacenter racks. Veel datacenters hebben hun infrastructuur gestandaardiseerd op 48U formaat racks. Datacenter.com niet, zij hebben besloten om AMS1 uit te rusten met afgesloten racks die een hoogte hebben van 54U.

“Onze stroominfrastructuur is zeer schaalbaar, het begint bij 5kW en kan naadloos worden geüpgrade naar 25kW,” zegt Steman. “De stroomvoorziening sluit hiermee feilloos aan bij het gebruik van 54U racks en de eisen die vanuit deze racks aan de stroomvoorziening worden gesteld. Vooral voor cloud services providers en enterprises met veeleisende applicaties is dit interessant. Het biedt hen de mogelijkheid om hun operationele efficiëntie en kostenefficiëntie te maximaliseren terwijl het inspeelt op de dynamische behoeften binnen cloud computing en de business van enterprises.”

Fort Knox

Nog een feature die volledig anders is dan wat men gewend is in de datacenter industrie, is de manier waarop Datacenter.com zichzelf presenteert. “Wij hebben meer dan 500.000 dollar betaald om een van de meest in het oog springende en meest waardevolle domeinnamen ter wereld te mogen gebruiken,” zegt Steman. “Maar daar houdt het niet mee op. Wij hebben daarnaast besloten om onze merknaam prominent en vrij groot op de buitenmuur van het gebouw aan te brengen.”

“Wij beseffen dat het binnen de datacenter industrie gebruikelijk is om dingen low-profile te houden omwille van security,” zegt Steman. “Iedereen weet echter waar het Witte Huis te vinden is en ook Kensington Palace. Waarom zouden wij onze datacenter gebouwen dan niet prominent zichtbaar maken? Datacenter.com AMS1 is als Fort Knox, het is zelfs beter beveiligd dan welk paleis in de wereld dan ook. Het is bovendien goed voor onze marketing. En niet zonder succes, moet ik bekennen, want de eerste fase van AMS1 is al bijna uitverkocht. Een snelle, gecontroleerde groei van de Datacenter.com organisatie zal ervoor zorgen dat klanten voordeel krijgen bij schaalgrootte en dat zij hun internationale colocatie behoeften kunnen invullen.”

——————-

Over Datacenter.com

Datacenter.com is een ambitieuze aanbieder van carrier-neutrale datacenters, met in de komende jaren een geplande uitrol wereldwijd van meerdere grootschalige en flexibel ingerichte datacenters. Het eerste datacenter van waaruit Datacenter.com zijn colocatie services zal gaan aanbieden, is Datacenter.com AMS1. De colocatie faciliteit beslaat 10.900 m2 en heeft een gecalculeerde pPUE van 1,04 – een uiterst energie-efficiënte waarde. Datacenter.com AMS1 luidt de eerste fase in van een ambitieuze uitrol van datacenters in specifieke markten. Andere locaties zullen binnenkort volgen.

De investeerders van Datacenter.com hebben zichzelf ten doel gesteld om zwaar te investeren in state-of-the-art datacenter infrastructuur. Daarmee willen zij inspelen op de groeiende vraag in de markt naar hyper-connected en modulair ingerichte datacenters, waarin organisaties flexibel en veilig hun IT infrastructuren kunnen onderbrengen en waarbij aan alle cloud computing eisen wordt voldaan. Datacenter.com’s op maat geleverde, betrouwbare en innovatieve datacenter oplossingen worden geleverd met best-in-class klantsupport.

Voor meer informatie over Datacenter.com, ga naar: www.datacenter.com (binnenkort online).

——————-

Over Relined Fiber Network

Relined Fiber Network is opgericht in 2003 en biedt oplossingen voor glasvezelconnectiviteit aan de corporate markt. Uniek aan de glasvezelinfrastructuur van Relined is de ligging van de fibers langs de spoorlijnen in Nederland (gemanaged door ProRail) en in hoogspanningsmasten (gemanaged door TenneT). Dit maakt dataoverdracht mogelijk met een lage latency over lange afstanden. Middels het netwerk van Relined worden alle belangrijke stedelijke regio’s in Nederland met elkaar verbonden en biedt het bedrijf uitgebreide netwerkinfrastructuur in de Amsterdamse metropool en daarbuiten.

Voor meer informatie over Relined Fiber Network, ga naar: relined.nl.

——————-

Media Contact:

Datacenter.com

Jochem Steman, CEO Datacenter.com

press@datacenter.com

Keienbergweg 22 | 1101 GB Amsterdam | Nederland