Criminaliteit daalt door mantra’s

Daalt de criminaliteit door het zingen van mantra’s? Als dat zo is dan moet dat op zaterdag 4 maart 2017 vanaf 19.30 uur zichtbaar worden in de stad Maastricht. Deze avond verzorgen Nico van Schaik, samen met Karel Boucherie, Stijn Defrancq en Joan Jansen een Mantra Meezing Concert in Kapel Opveld. Van Schaik: “Uit eigen ervaring weet ik hoe krachtig het zingen van mantra’s is.”

Met het dalen van de criminaliteit doelt van Schaik op talloze evenementen wereldwijd waarbij de afstemming op de niet-zichtbare wereld door middel van meditatie zulke resultaten tot gevolg hadden. Van Schaik: “Samen met de engelen bouwen wij op zo’n avond een helende energie op. Die kracht blijft niet binnen de muren van de kapel. Die moet zich als een lopend vuurtje verspreiden over de stad.” Het kwartet muzikanten weet uit eigen ervaring dat de energie van het licht gedeeld wil worden, was het alleen maar omdat iedereen een verlangen koestert naar een pure verbinding vanuit het Hart. Maar Van Schaik benadrukt wel dat je je daar voor open moet stellen. “Alleen dan kom je in de ervaring en heb je het vermogen anderen aan te steken.”

Dat positieve gedachten een positief effect hebben op de omgeving, is niet nieuw. Daar zijn vele onderzoeken naar gedaan. Ook een schrijver als Tijn Touber heeft het daarover in zijn boek Stadsverlichting. Toch kan het niet vaak genoeg herhaald worden, aldus de mantraband, omdat de kracht van de boodschap in de herhaling zit. De vier bandleden hopen dat hun concert bewustwording oplevert en dat de stad Maastricht na 4 maart een stukje lichter mag zijn door de aanstekelijke muziek. Het Mantra Meezing Concert is voor iedereen, jong en oud, ervaren of onervaren met deze muziekstijl die voorbij gaat aan welke geloofsovertuiging dan ook.

Voor meer informatie:
Nico van Schaik
Tel nr 06-28080969
Email wakkeronderwijs@gmail.com
www.wakkeronderwijs.nl