Buitenspeelgoed trends zomer 2018

Het is weer zomer, de ideale tijd voor kinderen om buiten te spelen. Thuis, op ‘het pleintje’, op het sportveld. Met vrienden de hele dag buiten spelen, leuk voor de kinderen en lekker rustig voor de ouders.

De ontwikkeling van buitenspeelgoed staat nooit stil. Ook voor 2018 zijn er weer een aantal trends in buitenspeelgoed waar ieder kind blij mee gemaakt kan worden.

 

Rockboard

Rockboards zijn er al een paar jaar, maar de populariteit ervan is enorm aan het stijgen. Een rockboard ziet lijkt veel op een step. Het enige echte verschil is dat je niet moet steppen om vooruit te komen. Om in beweging te blijven moet je op het stavlak bewegen. Wip van voor naar achter om je rockboard aan te drijven. Het vereist even wat oefening, maar als je het onder de knie hebt is het erg leuk. Ook is een rockboard goed voor de ontwikkeling van motoriek en coördinatie.

 

Elektrische kinderauto

Nog een buitenspeelgoed artikel wat je steeds vaker ziet is de elektrische kinderauto. Dit zijn auto’s voor kinderen waarbij ze niet zelf hoeven te lopen of trappen, maar rijden door middel van een gaspedaal en soms een rempedaal. Zoals een echte auto! Ze zijn er in alle soorten en maten, van Ferrari’s tot Range Rovers tot quads. Een aantal elektrische kinderauto’s komen met een afstandsbediening, zodat je altijd de controle kunt overnemen.

Kubb spel

Het Kubb spel bestaat al eeuwen, maar is nieuw leven ingeblazen en nu wordt het weer populair. Kubb is een buitenspel met als doel het omvergooien van houten blokken door er houten stokken tegenaan te gooien. Het spel kan binnen dertig seconden gespeeld zijn, maar kan ook uren duren. Na verloop van tijd mogen er blokken bij beide kanten weg worden gehaald voor het spelverloop. Hier zijn geen officiële tijdsrichtlijnen voor. Ook kan het worden gespeeld op diverse ondergronden, zoals zand, beton of gras en zelfs op sneeuw.

 

Tijdloos buitenspeelgoed

Natuurlijk is er ook buitenspeelgoed wat al jaren populair is. Denk aan de glijbaan, trampoline, traptractor en meer. Jongens en meiden van alle leeftijden vermaken zich al jaren met deze soorten buitenspeelgoed.

Al deze soorten buitenspeelgoed zijn te vinden bij de BuitenspeelGigant, een betrouwbare leverancier van alle soorten buitenspeelgoed en speeltoestellen.

Of je nu een groot speeltoestel of traptractor kopen wil, je vind het er!