Buitenspeelgoed – Leuk in de meivakantie!

Het is weer bijna meivakantie. Joepie! Dat betekent lekker weer en veel buiten spelen. Met het juiste buitenspeelgoed wordt het een meivakantie om nooit te vergeten.

Wat is er nu leuker dan een hele week buiten spelen met je vriendjes en vriendinnetjes?!

 

Buitenspeelgoed voor het voorjaar

In het voorjaar krijgt iedereen zin om naar buiten te gaan. Met leuk buitenspeelgoed worden kinderen extra gestimuleerd om de iPad te laten liggen en met vriendjes buiten te gaan spelen.

Heel populair zijn trampolines. Kinderen van alle leeftijden vermaken zich er uren, dagen, de hele meivakantie mee. En wat te denken van een watertafel. Als het lekker weer is, maar je wil nog niet het zwembad opzetten is een watertafel perfect speelgoed. Ook wordt in het voorjaar weer de zandbak in gebruik genomen. Kastelen bouwen, rivieren maken etc. Leuk!

Voorgenoemd buitenspeelgoed kun je het hele jaar door gebruiken, maar in het voorjaar is alles toch veel leuker.

 

Doe eens ‘een ronde’ met je kinderen

Doe eens een ronde, ofwel, ga er eens te voet of op de fiets op uit met je kinderen. Neem de step, skelter, traptractor, skeelers of iets anders waar ze op kunnen rijden mee.

Zo hebben de kids veel plezier en verbruiken ze veel energie, zodat je ’s avonds rust hebt 😉 . Gewoon wandelen in het bos of langs de beek is ook een tip. In de meivakantie zijn er al heel veel dieren te zien. Je ziet veel vogels en jonge dieren, maar ook allerlei insecten, reuze interessant!

 

Ons favoriete buitenspeelgoed

Ons zoontje van 4 is een groot fan van tractors. Hoewel, dat mag ik niet zeggen, ik bedoel John Deere’s, andere tractors zijn niet leuk! Hij is dan ook maar wat blij met zijn John Deere traptractor met aanhanger. Als we een rondje gaan wandelen wil hij altijd op de traptractor rijden. Wel laten we meestal de aanhanger thuis, want soms moet de traptractor toch even gedragen worden.

Onze dochter van 6 is dan weer een ‘echt meisje’. Het beste kado was wat ze voor haar 3e verjaardag kreeg, speelt ze nu 3 jaar later nog mee. Een mooi kunststof speelhuisje met leuke extra’s, zoals een keukentje, telefoon en tafeltje. Vaak als haar vriendinnetjes komen spelen kruipen ze in haar eigen huisje en heb je er de hele middag geen omkijken naar. Echt een aanrader.

kunststof speelhuisje