Boeken drukken

Uw boeken drukken. Voor iedereen toegankelijk en betaalbaar!

 

Boeken drukken is tegenwoordig verrassend betaalbaar en toegankelijk. Dit komt mede doordat de techniek van het boeken drukken in de afgelopen jaren erg gemoderniseerd is. Waar vroeger standaard werd gedrukt op grote, zware offset drukpersen, worden tegenwoordig steeds meer boeken digitaal geprint. Deze manier van boeken drukken is de laatste jaren in Nederland bezig aan een enorme opmars. Zeker de lagere oplages (tot ongeveer 200 à 300 exemplaren) worden digitaal geprint op speciale professionele, grote printers. Dit geldt ook voor Print-On-Demand (POD) opdrachten, waarbij er maar enkele stuks van een bepaald boek gedrukt worden. Dit is voordeliger om te printen dan te drukken op de ‘ouderwetse’ manier.

 

Door deze technische ontwikkelingen is boeken drukken steeds toegankelijker geworden voor iedereen. Zowel voor particulier als voor bedrijf. De prijs van boeken drukken is de afgelopen jaren dus ook flink gedaald. Het gevaar daarvan is dat er vele nieuwe aanbieders op de boekenmarkt zijn gedoken. Dit zijn vaak aanbieders die weinig geven om de kwaliteit van de gedrukte boeken of de (grafische) begeleiding die zij aan hun klanten bieden. Zolang de drukpersen en printers maar draaien!

boeken drukken

 

 

 

Hoge kwaliteit boeken drukken, met professionele begeleiding op maat

 

Ook een boek laten drukken? Probeer dan te zoeken naar een betrouwbare leverancier of drukkerij. Een traditionele drukkerij zal doorgaans minder service en (grafische) hulp bieden en is daarnaast gebonden aan de drukpersen en printers die ze fysiek hebben staan. Vaak betekent dit een minder groot aanbod in mogelijkheden van afwerking of papier etc. Een echte boeken expert of boeken drukkerij is ingericht op het drukken van boeken in alle soorten en maten. Www.boeklatendrukken.nl is bijvoorbeeld zo’n gespecialiseerde boeken drukkerij. Zij zijn niet gebonden aan een vast machinepark en zoeken bij iedere opdracht (hoe complex deze ook is) naar de beste productiewijze en scherpste prijs. Door hun jarenlange ervaring en enorme wereldwijde netwerk van drukkerijen en leveranciers, kunnen zij iedere boekproductie naar volle tevredenheid voor u verzorgen. Heeft u zelf een bijzonder idee? Dan kunt u met hen de mogelijkheden, haalbaarheid en prijzen bespreken, alvorens u een keuze maakt om uw boek te laten drukken.

 

Omdat boeken drukken een vak apart is, is het altijd verstandig om voor een betrouwbare en gespecialiseerde partij als www.boeklatendrukken.nl te kiezen wanneer u boeken wilt laten drukken. Zo betaalt u de scherpste prijs en kunt u kiezen uit eindeloze opties voor de afwerking en cover van uw boeken. Daarnaast zullen uw boeken van de hoogste kwaliteit zijn en u wordt van A tot Z begeleid door grafische specialisten en uw vaste aanspreekpunt (orderbegeleider/accountmanager).

 

Wat gaat u betalen voor het drukken van uw boeken?

 

Uiteraard bent u op zoek naar een scherpe prijs wanneer u uw boeken wilt laten drukken. De prijs is echter afhankelijk van een aantal specifieke factoren. Wat voor papier wordt er gebruikt? Wordt het boek in zwart-wit of volledig full-colour gedrukt? En hoe wordt de cover afgewerkt? Uit hoeveel pagina’s bestaat uw boek en wat is het afgewerkte formaat? Wilt u dat er een mooi leeslintje bevestigd wordt of dat ieder boek wordt voorzien van een beschermende laminaat laag? En heeft u wellicht een voorkeur voor de wijze van produceren; digitaal of offset?

 

Een aantal (online) drukkerijen bieden op hun website een prijscalculator aan om zelf de prijs van uw boekproductie te berekenen. Laat u hierdoor niet misleiden! Vaak komen er nog ‘verrassende’ bijkomende kosten bij, zoals bijvoorbeeld transportkosten of kosten voor technische correcties van uw documenten. Daarnaast zult u zien dat u in deze calculators enorm wordt beperkt in de opties die u kunt kiezen en u bent natuurlijk op zoek naar een drukkerij waar u uit allerlei soorten opties en afwerkingsmogelijkheden kunt kiezen!

 

Het ‘voorrekenen’ van de prijs van een boek is namelijk nauwelijks te doen. Behalve als er wordt uitgegaan van enkele standaard opties/oplossingen, welke geoptimaliseerd zijn voor de drukpersen of printers die een drukkerij heeft staan. Voor hen is het voornaamste dat uw boek uiteindelijk bij hen op de pers ligt (en liefst zo standaard mogelijk). Daarnaast fluctueert de prijs van o.a. papier en inkt en kunnen zij niet uitwijken naar bijvoorbeeld het buitenland om voor u goedkoper te produceren.

 

Bij een boeken specialist, zoals www.boeklatendrukken.nl hoeft u hier niet bang voor te zijn. Zij garanderen altijd dezelfde hoge kwaliteit en alle mogelijke opties voor de afwerking van uw boeken. Of u nu 50 boeken wilt laten drukken of 5000. En uiteraard altijd tegen de scherpste prijs in de markt. Is boeken drukken in bijvoorbeeld Slovenië op dit moment goedkoper en kan men daar dezelfde hoge kwaliteit bieden? Dan zullen zij daar inkopen en voor u de scherpste prijs bedingen. Vanwege het schaalvoordeel, kunnen zij deze scherpe inkoopsprijs 1 op 1 doorberekenen aan u, waardoor u zeker bent van de allerhoogste kwaliteit, tegen de allerscherpste prijs!