Boba Autismegroep en Autisme Centraal bundelen hun krachten

Boba Autismegroep en Autisme Centraal bundelen hun krachten

Autisme Centraal-opleidingen nu ook te volgen in Nederland

Na jarenlange intensieve samenwerking met het Belgische Autisme Centraal lanceert Liesbeth Palit van Boba Autismegroep, Autisme Centraal in Nederland. Sinds 1 januari 2019 kunnen hierdoor professionals, ouders van kinderen met autisme en andere naasten de Autisme Centraal opleidingen in Nederland volgen. De opening wordt begin april 2019 gevierd met een introductieweek op de locatie in Dordrecht.

Wat is Autisme Centraal?

Autisme Centraal staat in België al drie decennia bekend om zijn kwalitatief hoogstaande opleidingen rond autisme. Alle cursussen en opleidingen die Autisme Centraal geeft, zijn gebaseerd op de ‘AutismeCentraalMethodiek’. De opleidingen zijn SKJ geaccrediteerd in Nederland.

AutismeCentraalMethodiek

Het docententeam van Autisme Centraal waaronder enkele internationaal vermaarde autoriteiten als Peter Vermeulen en Steven Degrieck ontwikkelde een methodiek om mensen met autisme op een doordachte manier te begeleiden. Aan de hand van zes kernbegrippen -die je gemakkelijk kan onthouden als je de eerste zes letters van het alfabet kent- helpt de methodiek je om een autismevriendelijke school-, leefgroep-, thuis- of werkomgeving te creëren.

Het boek ‘Autisme Centraal Methodiek’ voor ouders en begeleiders

In november 2018 heeft Kobe Vanroy van Autisme Centraal een boek over deze methodiek uitgebracht. Dit boek helpt u anders kijken naar het gedrag van mensen met autisme én naar uw eigen begeleiding. Het boek is te bestellen op www.autismecentraal.com.

Drie vestigingen in Nederland

De organisatie opent nu drie locaties in Nederland, te weten in Dordrecht, Tiel en Rijswijk. Het opleidings- aanbod wordt op deze locaties gegeven en behandelt onderwerpen als ‘de AutismeCentraalMethodiek’, ‘leren met autisme’, ‘autistisch denken’, ‘gedragsproblemen en agressie’, ‘contextblindheid’ en vele andere thema’s. Deze opleidingen zijn ook op maat en in company beschikbaar.

Introductieweek

Om de opening te vieren, wordt van 8 tot en met 12 april 2019 een introductieweek gehouden op de locatie in Dordrecht. Ouders of gezinsleden, ambulante begeleiders, docenten, coaches, therapeuten en alle andere professionals kunnen deze week enkele opleidingen uit het aanbod volgen. Op maandag 8 april 2019 vindt

daarnaast een feestelijke avond plaats met een hapje, drankje en een gevarieerd programma met voordrachten en signeersessies door Peter Vermeulen, Kobe Vanroy & Steven Degrieck. Geïnteresseerden in de opleidingen kunnen zich aanmelden via www.autismecentraal.com of telefonisch via 078 – 303 75 00.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie) Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jessica Léonard, manager van de Nederlandse locaties van Autisme Centraal.

Telefoon: 06 -228 02 252, e-mail: jessica@autismecentraal.com