Bitcoin meer dan 7000 euro

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel van de Bitcoin gehoord (zo niet klik op het woord voor uitleg). In 2009 geïntroduceerd door het individu of de groepering achter Satoshi Nakamoto. Op de markt gekomen met een koers rond de 5 eurocent. In december 2017 bereikte die Bitcoin een koers rond de 18.000 euro in zijn piek. Daarna is er een grote correctie geweest met een dip op 3200 euro en nu is de Bitcoin begonnen aan een nieuwe opmars met inmiddels een koers van 7100 euro.

Dit is meteen terug te zien in al het crypto nieuws op het internet. De kranten schrijven weer over met name Bitcoin, maar ook de andere cryptocurrency zoals Ethereum en Ripple trekken weer de aandacht van de pers.

Hoe is deze stijging van Bitcoin te verklaren en gaat deze nog veel verder omhoog? Dat is de vraag die velen zichzelf stellen. In crypto land zijn de mening erg verdeeld, maar over het algemeen is het nieuws heel positief. Zo komt Bakkt met futures trading per juli, Facebook gaat zich aan cryptocurrency wagen met een eigen stablecoin en bij Starbuck kan je middels crypto betalen. Daarnaast is er veel ontwikkeling zoals het Lightning Netwerk dat steeds meer vorm begint te krijgen en positieve ontwikkeling en acceptatie oproept. Innovatie en techniek zijn inmiddels weer veel verder dan eind 2017. Dit alles zorgt voor een FOMO (fear of missing out) die zorgt dat mensen weer flink gaan kopen. Grote investeerders stappen al sinds langere tijd in Bitcoin en dit heeft ook zijn effect.

Mijn gevoel zegt dat deze trend nog veel verder kan doorzetten. Uiteindelijk komt er wel weer een correctie, maar voorlopig kan deze bullmarkt zomaar weer de 20.000 gaan bereiken! Op de lange termijn kan Bitcoin naar mijn idee sowieso hele hoge koersen gaan bereiken, omdat Bitcoins steeds schaarser worden. Het tevens een goede alternatieve store of value is en het biedt mogelijkheden aan 2 miljard mensen die nu zonder bank rekening zitten.

Hou mijn website in de gaten voor het laatste crypto nieuws, tips en tricks en blijf overal van op de hoogte.