Beste gratis WordPress Gutenberg themes voor 2019

Elk jaar zetten we de beste gratis WordPress themes op een rij. Er worden namelijk duizenden gratis WordPress thema’s aangeboden en zoeken naar een goed WordPress thema is een hele klus. Ook met de start van 2019 hebben we een overzicht gemaakt van de beste gratis WordPress themes. Daarbij letten we natuurlijk ook op dé WordPress-trend van dit moment: Gutenberg.

Aandachtspunten voor goede gratis WordPress thema’s in 2019

Gutenberg

De lancering van Gutenberg, de nieuwe tekst-editor in WordPress, biedt veel nieuwe mogelijkheden voor de ontwikkelaars van WordPress themes. Doordat je pagina’s en artikelen nu eenvoudig als blokken in elkaar kunt klikken en slepen, krijg je veel meer flexibiliteit in het indelen van je pagina’s. Omdat Gutenberg dé nieuwe standaard is voor WordPress websites doe je er verstandig aan om bij het kiezen van een nieuw theme, te letten op compatibiliteit met Gutenberg. Daarom hebben we in dit overzicht uitsluitend WordPress themes opgenomen die de Gutenberg editor ondersteunen.

Mobile first

Goede mobiele toegankelijkheid van je WordPress website blijft steeds belangrijker worden. Bij het kiezen van je nieuwe gratis WordPress theme is het verstandig om ook goed te kijken of de mobiele weergave de mogelijkheden biedt die je zoekt. Ook als je vervolgens je pagina’s gaat opbouwen, helpt het enorm om deze allereerst voor mobiele gebruikers in te richten. Gutenberg helpt daar goed bij; je kunt eenvoudig naar een mobiele weergave wisselen, of de pagina’s zelfs direct op je mobiele telefoon bewerken!

Gratis of betaald?

Gratis WordPress thema’s zijn heel handig omdat je je website kosteloos van een nieuw jasje kunt voorzien. Ben je echter serieuzer met je WordPress website bezig en heb je lange termijn doelstellingen voor je website en organisatie? Overweeg dan toch voor een paar tientjes de keuze te maken voor een betaald WordPress theme. Zulke thema’s worden vaak namelijk veel langer doorontwikkeld en onderhouden dan een gratis WordPress theme. Bekijk bijvoorbeeld ons overzicht van de beste betaalde WordPress themes voor Gutenberg.