Altijd en overal stroom door de mobiele laadpaal

Het voordeel van een mobiele laadpaal

Elektrische auto’s zijn tegenwoordig steeds meer in en dat is een goed teken voor het klimaat. Maar soms vinden mensen het lastig dat er niet altijd een mobiele laadpaal beschikbaar is om hun bolide mee op te laden. Ze rijden dan van A naar B maar moeten rekening houden met het feit dat deze afstand niet te groot wordt zodat je ook nog terug kunt van B naar A. Een mobiele laadpaal is hiervoor de ideale oplossing. Deze zorgt ervoor dat elektrische auto’s op elk moment en op elke plek opgeladen kunnen worden. Ideaal om eventuele stress weg te nemen. En dat niet alleen particulier: ook kun je op deze manier als werkgever je werknemers stimuleren om met de elektrische auto naar het werk te komen. Je geeft ze daar dan de mogelijkheid om hun auto op te laden zodat zij ook gegarandeerd weer terug naar huis kunnen met een volle accu. Dit heeft vele positieve gevolgen voor het milieu.

Te gebruiken op verschillende manieren

De mobiele laadpaal kan op verschillende manieren gebruikt worden. Zo kan deze aangesloten worden op het huidige stroomnetwerk, maar ook op een aparte batterij of op een generator die fungeert op HVO. Dat laatste is een speciale biobrandstof die minder uitstoot genereert en daarom milieuvriendelijk is. Het is een geweldige oplossing voor pareerplaatsen op evenementen of op bouwplaatsen.

De mobiele laadpaal is gemakkelijk te installeren

Het is eenvoudig om de mobiele laadpaal te installeren en te gebruiken. Je kunt met het zogeheten plug & play systeem zonder veel moeite de paal aansluiten op één van de bovenste mogelijkheden. Zo kun je binnen no-time de laadpaal werkend laten zijn en inzetten. Deze milieuvriendelijke oplossing voldoet aan de Europese standaard voor laadpalen en werkt gegarandeerd voor Europese automerken doordat er gebruik wordt gemaakt van twee zevenpunts type 2-aansluitingen. Maar de elektrische auto’s uit Amerika en Japan hoeven absoluut ook niet te vrezen: deze kunnen ook perfect aangesloten worden op de laadpaal wanneer deze beschikken over een verloopstekker.

Een groener klimaat

De laadpaal maakt het mogelijk dat de auto’s geheel duurzaam worden opgeladen. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om ook energieopslag zoals zonnepanelen of een grote batterij te gebruiken om de auto van voldoende energie te voorzien. Zo draag je bij aan een beter en schoner milieu en dat allemaal zonder al te veel moeite. Ideaal voor evenementen, werkgevers of andere plekken. Waar je ook maar kunt bedenken: de mobiele laadpaal zorgt altijd en overal voor de nodige stroom.