Alles wat u moet weten voor u een modulaire bank koopt

Als een goed alternatief voor standaard hoekbanken of bankstellen, is de modulaire bank zeker de moeite van het overwegen waard als je een groot gezin hebt of regelmatig een groepje vrienden bij je thuis laat komen. Hoewel de opties uit het verleden mogelijk onhandig of ronduit log zijn geweest, zijn de modules van vandaag veel geavanceerder, variërend van gestroomlijnde versies die zijn bekleed met fluweel tot geweldige leren stijlvolle designs. Bovendien kunnen de modules veel veelzijdiger zijn dan ze lijken en werken ze ook in een kleine ruimte zoals een studeer kamer. Lees hier onder alles om te ontdekken wat je moet weten over modulaire banken en waarom ze de ultieme functionele zitplaatsen zijn.

Een modulaire bank voelt zich thuis in een open ruimte, vooral wanneer deze wordt gecombineerd met een bijzettafel en wordt ondersteund met een console (zo’n tafeltje wat je onder de bank kunt schuiven om een boek of de afstands bediening op kunt leggen).

Waarom een modulaire bank?

Er is ruimte voor meer. De hoofd reden waarom eenvoudig: het biedt een ruime hoeveelheid zitplaatsen en is perfect om te loungen en je voeten op te zetten. Afhankelijk van de grootte, kunnen de modules ruimte bieden aan meer mensen om te zitten dan een conventionele bank kan.

Het kan op veel verschillende manieren geplaatst worden. De meeste mensen denken dat modulaire modellen alleen in grote kamers passen, maar dat is niet waar. Modules kunnen echt helpen bij het maximaliseren van de zitplaatsen in kleinere ruimtes, vooral wanneer ze in een hoek worden geplaatst. Kijk hier voor leuke modellen: https://www.bankstellenshop.com/modulaire-bank/

De module ontwerpen uitgelegd

Er zijn een duizelingwekkend aantal opties als het gaat om de modules, wat betekent dat je precies kunt krijgen wat je wilt. Lees hieronder over de verschillende stijlen om een leuk idee te krijgen waar je voor moet kiezen.

L-vorm: zoals de naam aangeeft, neemt deze doorsnede een L-vorm aan, en ziet eruit als twee banken die aan het einde zijn samengevoegd tot een rechte hoek. Je zult waarschijnlijk een drie module variant vinden die is verbonden met een 2 kussens, hoewel grotere vier- met drie kussens ook populair zijn. Het L-vormige ontwerp is het meest veelzijdige modulaire idee en werkt goed om ingeklemd in een hoek of in het midden van een kamer te staan.

Chaise: De chaise-module is in wezen een bank met een uitgebreide poef bevestigd aan een kant. Zie het als de vereenvoudigde neef van de L-vormige stijl die vrijwel overal kan gaan waar een conventionele hoekbank ook geplaatst kan worden.

Gebogen: De gebogen module brengt een design extratje in een ruimte, die bijna als een kunstwerk handelt met zijn elegante silhouet. Houd in gedachten dat het niet je beste gok is als het gaat om kleine ruimtes: omdat het door zijn rondingen niet vlak tegen een muur zit, moet je het verder de ruimte in plaatsen om de vorm te accentueren.

U-vorm: Als u veel ruimte heeft om te vullen in de woonkamer bijvoorbeeld, of als u gewoon zoveel mogelijk zitplaatsen wilt hebben, is de U-vormige stijl iets voor u. Bovendien is het perfect voor het voeren van een intiem gesprek dankzij de twee verlengde armen die tegenover elkaar staan.

Volledig modulair: Je kunt er uiteraard voor kiezen om je bankstel volledig uit de losse “blokken” op te bouwen, wel zo leuk want dan kun je eens in de zoveel tijd het volledige design aanpassen. Erg leuk voor de creatievere onder ons.

Slaapbank: Ja, de altijd functionele module kan nog functioneler worden, waardoor meer ruimte ontstaat, niet alleen om te zitten, maar ook om te slapen. Toevoegingen met een slaapbank zijn meestal voorzien van een module in de chaise-stijl.

Om het goed te doen

Grotere meubels komen met meer overwegingen. Dit is waar je op moet letten bij het selecteren van de afmeting en de vorm

Ken het verschil tussen links en rechts. Klinkt misschien een beetje raar maar dit is de belangrijkste keuze bij het kopen van een L-vorm of chaise module. Kiest u voor een naar links of naar rechts gerichte stijl? Het onderscheid is eenvoudig, maar het is ook gemakkelijk om een fout te maken, dus stel je voor dat je, voordat je je aankoop doet, voor je bank staat, recht tegenover je zitbank (en niet erop zit dat hij naar buiten wijst!). Als u wilt dat de module aan de rechterkant uitsteekt, kiest u een naar rechts gericht model; als je wilt dat het naar links uitsteekt, kies je voor een naar links gerichte model.

Doe je huiswerk. Weet je niet zeker hoe de bank in je huis zal zitten? Probeer de exacte vorm en afmeting op je vloer te plakken om ervoor te zorgen dat je voldoende ruimte hebt om er omheen te manoeuvreren en dat het de doorstroming niet zal verstoren. Sterker nog, het is nooit een slecht idee om een plattegrond op te stellen met een nieuw meubelstuk dat je overweegt.

Overweeg een hoekbank. Houd er rekening mee dat voor L- en U-vormige modulaire banken de zitting in de hoek waarschijnlijk aan beide kanten ingesloten zal zijn, waardoor er weinig ruimte overblijft voor de benen wanneer de rest van de bank bezet is.

Wees niet bang om het los van de muur te plaatsen. De meest gebruikelijke plaatsing voor een gewone bank is tegen de muur, maar dit hoeft niet het geval te zijn voor een modulaire bank. Als u de ruimte heeft, probeer hem dan los te plaatsen zodat hij nog meer het focus punt van de kamer wordt.

Wil je meer van deze leuke voorbeelden en duidelijk uitleg? Kijk eens op Bankstellenshop.com