Algarve, culinair genieten

De keuken van Portugal staat bekend om zijn eerlijke eenvoudige gerechten. Deze pure smaak komt het beste tot zijn recht aan de vele gezellige restaurants langs de stranden aan de Algarve.

De typische gerechten van de Algarve hebben vaak rijst als basis met vis, schelp en schaaldieren. Maar ook zijn er vele gerechten met vlees en groenten waar u van kunt genieten in de talrijke restaurants. Proef de verschillende rijstgerechten, een vers gegrilde sardiene of een heerlijke salade.

De eerlijke Portugese keuken maakt gebruik van allerlei verrassende ingrediënten zoals kaneel, kruidnagel, koriander en pepertjes. Deze bijzondere combinaties komen van de vele ontdekkingsreizen en van invloeden uit de vroegere koloniën van Portugal.

In de Algarve wordt veel vis gegeten waaronder tonijn en sardines. In het binnenland heb je veel stoofpotten van geiten-, lams- of varkensvlees bereid in lokale wijn. In het zuiden van Portugal wordt de ‘cataplana’ gebruikt, een gesloten wokachtige pan waarin gerechten gaar worden gestoomd in het eigen vocht.

Enkele typische gerechten uit de Portugese keuken van het zuiden:

* Sardinhas assadas, op houtskool gegrilde sardines
* Coelho em vinho, konijn bereid in wijn en bekend in heel Portugal
* Sopa alentejana, broodsoep met knoflook, koriander, olijfolie en een gepocheerd ei
* Gezouten en gerookt vlees zoals chouriço (worst) en Presunto (gerookte ham)
* Atum de cebolada, verse tonijn uit de Algarve, met uien en tomatensaus
* Porco à alentejana, een cataplana gerecht met varkensvlees en ‘clams’
* Cabrito assado, een aan één stuk geroosterd geitje, ingesmeerd met kruiden

Vakantiehuis huren in de Algarve? VakantiehuisHuren.nl