Al het belangrijke crypto nieuws op één plek

Bij crypto-gids.nl lees je het meeste recente Nederlandse crypto nieuws gemakkelijk op één plek. Al het belangrijkste cryptocurrency nieuws wordt hier geplaatst zodat je niet steeds naar verschillende websites hoeft en meerdere RSS feeds hoeft bij te houden. Steeds wanneer er een nieuw artikel verschijnt wordt deze ook in de Telegram groep gedeeld, via browser notificatie gestuurd en op de social media kanalen geplaatst. Als je ons op één of meerdere van deze kanalen volgt mis je dus nooit meer iets.

Blockchain, Bitcoin en cryptocurrencies zijn de laatste tijd enorm populair geworden. Vooral door de enorme koersgroei in het laatste kwartaal van 2017 heeft iedereen Bitcoin en tal van andere cryptocurrencies leren kennen. Bitcoin bestaat al weer ruim 10 jaar (sinds 2009) en heeft een gigantische koersgroei doorgemaakt. Dat is niet gek, want Bitcoin is het meest revolutionaire project sinds het internet. De kans op een eerlijke decentrale wereld waar iedereen toegang tot een eigen bankrekening heeft ongeacht achtergrond, ras of financiële middelen. “Banking the unbanked” zoals de bekende blockchain slogan mooi zegt.

Bitcoin en blockchain staan nog in de kinderschoenen en moeten gezien worden als internet in de eerste fase. Bitcoin heeft veel meer potentie dan enkel als store of value. Denk aan die twee miljard mensen met toegang tot internet en geen toegang tot een bankrekening. Met het lightning netwerk gaan we weer een nieuwe fase van ontwikkeling in qua Bitcoin en schaalbaarheid en komt er een grote groep gebruikers bij. Tevens wordt het transactie volume dan een stuk hoger.

Naast Bitcoin zijn er nog ruim 2000 andere cryptocurrencies waarvan een aantal ook nog in de kinderschoenen staan. Neem bijvoorbeeld een VeChain die zich richt op supply chain of Ethereum die smart contract oplossingen aanbiedt. Dergelijke cryptomunten maken ontwikkeling en de adoptie van de blockchain techniek haalbaar.

Op Crypto-gids.nl lees  je alles over starten met cryptocurrency (crypto handleiding), reviews van verschillende cryptovaluta, welke cryptomunten interessant zijn om in te investeren, nieuws over de markt en nog veel meer interessante content.