Accommodatie buitenland

Accommodatie voor stage of Exchange programma in het buitenland.

Steeds meer studenten kiezen voor een stage of minor in het buitenland. De meest populaire bestemmingen zijn Amerika, Australie, Spanje and Zuid-Afrika. Het lukt studenten steeds vaken om zelf een stage te regelen, door hun eigen netwerkt in te schakelen of door gebruik te maken van Social Media zoals Facebook groepen of LinkedIn. Wanneer je eindelijk je stage hebt georganiseerd in het buitenland is het tijd om visum en accommodatie te organiseren. Het aanvragen van het visum verschilt per land. Met name is Amerika is het lastig om het nodige J-1 Exchange visum aan te vragen, dit kan wel tot drie maanden in beslag nemen. In ander landen waaronder Zuid-Afrika en Spanje is de looptijd voor het aanvragen van het stagevisum aanzienlijk lager.
Maar ook het organiseren van studenten accommodatie in het buitenland  wordt steeds lastiger. Op facebook zijn steeds meer scammers actief; die gebruik maken van nepaccount en zo wanhopige studenten om een borg om aanbetaling te vragen. Honderden studenten zijn hier elk semester de dupe van.
Studenten kunnen nu gebruik maken van de bookingswebsite Student Rooms Abroad. Dit is het meest veilige en betaalbare boekingsplatform voor studenten die opzoek zijn naar acccommodatie in het buitenland. Met Student Rooms Abroad kan je gemeubileerde kamers boeken in: Kaapstad, Stellenbosch, New York City, Los Angeles, Barcelona, Utrecht en Budepest.  Alle advertenties zijn door Student Rooms Abroad gecontroleerd en geverifierd. Dit betekend dat je veilig je accommdoatie kunt boeken. Daarnaast hoef je geen betaling te de doen aan een persoon of organisatie in het buitenland voordat je zelf de gekozen kamer hebt kunnen inspecteren.