Aangereden op de fiets en letselschade

Als fietser bent u extra kwetsbaar in het verkeer. Wanneer u betrokken bent bij een fietsongeval dan krijgt u vaak te maken met schade. Uw fiets kan beschadigd zijn, maar ook loopt u meestal lichamelijke verwondingen op. In dit laatste geval spreken we van letselschade.

Vanwege de extra bescherming bij wet heeft u in vrijwel alle gevallen recht op een schadevergoeding. Het is belangrijk dat deze schade zo snel mogelijk ingediend wordt. Dit moet bij de verzekering van de tegenpartij. Om te voorkomen dat u het minimale aan schadevergoeding ontvangt is het belangrijk een jurist in te schakelen. Hierdoor ontvangt u vaak een veel hogere schadevergoeding. Schakel vandaag nog één van onze juristen in.

– Dezelfde dag nog hulp van één van onze juristen
– Het maximale aan schadevergoeding
– Onze juristen hebben volledige kennis van de regels en wetten

Ga niet zelf in gesprek of onderhandeling met de verzekering van de tegenpartij. Bij letselschade is het belangrijk om dit deskundig te regelen. Zo haalt u het maximale uit uw schadevergoeding. Onze juristen bieden gratis juridisch advies en bijstand. De juridische kosten worden door de verzekering van de tegenpartij betaald.

Het herkennen van letselschade

Bij letselschade krijgt u te maken met lichamelijke of psychische klachten. Dit kan om een zichtbare verwonding gaan, bijvoorbeeld een gebroken arm .Bij psychische schade kunt u lijden aan angsten, verdriet en onzekerheid.

Aangereden op de fiets, stappenplan

Wanneer u bent aangereden op de fiets is het belangrijk om zo snel mogelijk te handelen:
1. Laat uw verwondingen behandelen door de huisarts of de SEH.
2. Stel de tegenpartij aansprakelijk. Uw jurist kan dit voor u doen.
3. Schakel diezelfde dag nog juridische hulp in.

De letselschadejurist stelt de tegenpartij namens u aansprakelijk. Uw huidige en toekomstige letselschade wordt berekend. Krijgt u te maken met zorgkosten, onder andere vanuit het eigen risico, dan wordt dit ook vergoed. Uw jurist dient de schadeclaim in. Hij gaat in onderhandeling met de verzekeraar van de tegenpartij. Na enige tijd ontvangt u de schadevergoeding op uw eigen bankrekening.

Wanneer u zelf de schadevergoeding regelt dan ontvangt u een zo laag mogelijke schadevergoeding. Hier moet u vaak lang op wachten. Verzekeraars zullen de zaak proberen te vertragen. Ook krijgt u te maken met een slechte communicatie. Onze juristen regelen snel een voorschot op uw schadevergoeding. Wij bijten ons in de zaak vast en zorgen voor een snelle afwikkeling. Zo weten wij het maximale aan schadevergoeding te claimen. Letselslachtoffers kunnen rekenen op gratis juridische bijstand.

Als fietser aangereden door een auto

Een automobilist wordt bij een aanrijding met een fietser altijd aansprakelijk gesteld, tenzij er sprake is van overmacht. Wanneer blijkt dat de automobilist schuldig is zal deze de schade volledig moeten vergoeden. Wanneer beide schuldig zijn dan ontvangt u als fietser 50 tot 75{edb52ccf0796325f2c698d6692168ec9a7c4dfe3c9222503577aff6f3b9e6c97}. Bent u zelf schuld, dan ontvangt u 50 tot 100{edb52ccf0796325f2c698d6692168ec9a7c4dfe3c9222503577aff6f3b9e6c97}. Kinderen tot 14 jaar ontvangen altijd de volledige schadevergoeding. Deze wordt aan u als ouder zijnde overgemaakt.

Op de fiets en aangereden door een andere fietser

Voor fietsers gelden dezelfde regels als voor voetgangers. De eisende partij moet bewijzen dat de tegenpartij schuldig is. Uw jurist kan u hierin bijstaan.

U bent aangereden door gemotoriseerd verkeer

U bent op de fiets aangereden door een scooter of brommer, motor, bus of ander gemotoriseerd voertuig. Fietsers worden gezien als zwakke verkeersdeelnemers. Wanneer u bent aangereden door een scooter of brommer gelden dezelfde regels als wanneer u bent aangereden door auto. U ontvangt 50 tot 100{edb52ccf0796325f2c698d6692168ec9a7c4dfe3c9222503577aff6f3b9e6c97} aan schadevergoeding. Dit geldt ook bij een aanrijding tussen fietser en motor, bus of ander gemotoriseerd voertuig. Ook in deze gevallen worden kinderen tot 14 jaar extra beschermd. Claim uw maximale schadevergoeding vandaag nog en schakel een van onze juristen in.