3 tips voor een onvergetelijk relatiegeschenk

Of je nou je potentiële klanten, zakenrelaties of medewerkers een relatiegeschenk doet, je wilt dat ze aan je (blijven) denken. Met een simpele bedrukte pen kom je er tegenwoordig niet meer. Jouw relatiegeschenk moet dus onvergetelijk zijn. Maar hoe zorg je hier nou voor? In deze blog geven wij je 4 tips waarmee jij ervoor zorgt dat ze jouw geschenk nooit zullen vergeten.

De kracht van een goed relatiegeschenk is een combinatie van 4 verschillende aspecten; persoonlijk, uniek en passend. Te vaag? Lees dan gauw verder voor een korte toelichting!

Persoonlijk relatiegeschenk

Allereerst is het belangrijk dat jouw relatiegeschenk iets persoonlijks is. Een  standaard product uit een giftshop wordt tegenwoordig nog zelden gewaardeerd. Geef je relatiegeschenk dus een persoonlijk tintje door niet simpelweg wat te kopen met een standaard kaartje. Gooi er dus een persoonlijk laagje overheen, dit kan humor zijn maar ook iets uit een totaal onverwachte hoek.

Uniek relatiegeschenk

Zoals al eerder gezegd, kom dus niet aan met iets simpels uit de giftshop. Mensen hebben er ene hekel aan wanneer ze iets krijgen waar geen  moeite in gestoken is. Zo voelt diegene zich niet speciaal en voelt het geschenk meer als een verplicht nummertje. Op deze manier belandt jouw relatiegeschenk al snel ergens op de plank, en dit is natuurlijk iets wat je absoluut niet wilt.

Passend relatiegeschenk

Als laatste moet je relatiegeschenk wel bij je passen. Zit je bijvoorbeeld in de sportbranche? Kies dan voor iets sportiefs als een stappenteller, hartslagmeter of fancy waterfles. Zo geef je als onderneming op een goede manier je imago weer. Dit zorgt weer voor meer herkenning!