Tegenpartij aansprakelijk stellen bij letselschade

Een ongeval gaat vaak gepaard met letselschade. Het is belangrijk om de tegenpartij direct aansprakelijk te stellen. Dit doet u middels een aansprakelijkheidsbrief. Hierin wordt vermeld welke schade moeten worden vergoed. Wij bieden letselschadeslachtoffers gratis juridische hulp. Het aansprakelijk stellen van de tegenpartij regelen wij voor u.

Bij letselschade staat u voor verschillende kosten, zowel nu als in de toekomst. Het is belangrijk om hier een juiste inschatting van te maken. Voor gederfde levensvreugde heeft u recht op smartengeld. Wij kunnen uw totale schade inventariseren.

Schadeclaim indienen bij de tegenpartij

Het is belangrijk dat de tegenpartij eerst officieel aansprakelijk wordt gesteld. Dan pas kunt u overgaan tot het indienen van een schadeclaim. Noteer bij een ongeval altijd naam en adres van de dader. Noteer ook gelijk gegevens van aanwezige getuigen. Deze zijn belangrijk om te kunnen bewijzen dat de tegenpartij of dader ook echt aansprakelijk is voor uw schade.

Zelf een brief naar de dader sturen

U kunt zelf de dader aanschrijven. Toch is het belangrijk om dit door een letselschadespecialist te laten doen. Zo weet u zeker dat er niks vergeten wordt en alles volgens de wet verloopt. De tegenpartij zal de brief vaak doorsturen naar zijn verzekeraar. Deze neemt vervolgens contact met ons op.

Vervolgstappen na het aansprakelijk stellen

Nadat wij de tegenpartij aansprakelijkheid hebben gesteld vragen wij de verzekeraar of hij aansprakelijkheid erkent. Het is belangrijk dat wij niet teveel informatie aan de verzekeraar verstrekken. De verzekeraar zal immers altijd eerst willen polsen hoe hoog de schade is. Dan pas beslissen ze of ze aansprakelijkheid erkennen of ontkennen. Wij laten ons niet door verzekeraars inpalmen en eisen een volledige schadevergoeding voor uw geleden schade.

Waarom niet zelf de schade claimen?

Iedereen kan de tegenpartij aansprakelijk stellen voor letselschade. Het is maar de vraag of deze de aansprakelijkheid ook erkent. Wanneer dit namelijk niet gebeurt, staat u al snel met uw rug tegen de muur. Mocht het toch lukken en de tegenpartij erkent aansprakelijkheid, dan begint het bepalen van de hoogte van uw totale schade.

Diverse schades kunnen teruggevoerd worden op verschillende Nederlandse Wetten. Voor u als leek is het vaak moeilijk om te bepalen op grond van welke wet u recht heeft op schadevergoeding. Onze letselschadejuristen weten precies hoe de wetten eruit zien en op basis van welke grond ze schadevergoeding kunnen claimen.

Onze juridische bijstand is gratis. Wij brengen u nooit kosten in rekening, ook niet wanneer wij geen schadevergoeding kunnen claimen. Onze kosten worden gedekt door de verzekeraar van de tegenpartij. Wij werken niet met no cure no pay afspraken. Op basis van no cure no pay zou u veel geld moeten afstaan wanneer u de zaak wint. Wij vinden het belangrijk dat u het volledige schadebedrag ontvangt, zonder dat u hiervan een gedeelte aan ons moet afstaan. Daarom is en blijft onze juridische ondersteuning gratis.

Bent u slachtoffer van een ongeval en heeft u te maken met letselschade, ontdek dan wat wij voor u kunnen betekenen. Neem vandaag nog contact met ons op.