Sterke producten, producten van RVS op maat

Soms is standaardwerk net niet genoeg

Kraan & Roos is een bedrijf dat in opdracht RVS op maat kan maken. Soms kan standaardwerk niet aan de gestelde eisen of opdracht voldoen. Het is dan verstandig en aan te raden om voor RVS op maat te kiezen. RVS op maat is maatwerk voor een product dat zo bekend is en dat we zoveel gebruiken: RVS. RVS, roestvast staal, wordt ook wel INOX genoemd. Dit is een materiaal dat bewerkt is, het is een legering geworden. Een legering is een vast materiaal dat bestaat uit meerdere metalen. IJzer, chroom nikkel en koolstof zijn aanwezig. Een legering die RVS heet heeft minimaal 10,5{edb52ccf0796325f2c698d6692168ec9a7c4dfe3c9222503577aff6f3b9e6c97} chroom en maximaal 1,2& koolstof in zich. Het materiaal is ontstaan in 1913, oorspronkelijk uit onderzoek voor de wapenindustrie.

 

Zo werkt het

RVS dankt zijn naam aan het feit dat het materiaal niet reageert met zuurstof in de aanwezigheid van water. Dit proces noemen we roesten. Het is een proces dat de structuur van ijzer uit elkaar drukt, en door die druk verliest staal zijn sterkte. Het materiaal wordt broos, verkleurt en kan geen krachten meer aan. Roest is een groot gevaar voor bouwwerken van staal die in aanraking komen met zuurstof in de aanwezigheid van water. Dit zijn bouwwerken die wel eens in de regen staan. Denk aan bruggen, torens, fietsen, auto’s, hekken, balustrades, balkons, trappen, reclameborden, machine onderdelen of frames. Als deze onderdelen gemaakt zouden zijn uit roestvast staal zou dit probleem zich niet voordoen. Het materiaal roest niet en behoudt dus zijn sterkte.

 

Neem contact op met Kraan & Roos

Echter is er veel expertise voor vereist om RVS op maat te maken. RVS op maat moet nauwkeurig gemaakt worden, met speciaal gereedschap en de juiste kennis van zaken. Zoals gezegd, het bedrijf dat RVS op maat kan maken is Kraan & Roos. U bent door Kraan & Roos verzekerd van kwalitatief hoogwaardig RVS op maat omdat het bedrijf verstand van zaken heeft, beschikt over het beste materiaal en de beste machines. Neem contact op met Kraan & Roos via +31 172 613 526 om meer te weten te komen de mogelijkheden van RVS op maat!