De verschillen tussen fietsverzekeringen

We bekijken waar je op moet letten tijdens het afsluiten van je verzekering.

Er zitten veel verschillen tussen fietsverzekeringen. Sommigen vergoeden alleen diefstal terwijl andere ook schade en pechhulp vergoeden. Wanneer je verschillende fietsverzekeringen vergelijkt moet je dus naar meer kijken dan de prijs, ook het aanbod wat je krijgt voor de prijs is belangrijk.

Natuurlijk verschillen ook de verzekeringen voor diefstal, schade of pechhulp die aangeboden worden bij de verschillende verzekeraars. Bij sommige verzekeringen geldt er een eigen risico van 25 euro terwijl dat ergens anders 10% van de claim is. Je moet dus ook goed naar de voorwaarden van de verzekeringen kijken.

Op onze website kun je 8 aanbieders van fietsverzekeringen vinden en kun je kijken naar ruim 20 fietsverzekeringen die overzichtelijk op de pagina staan. Wij hebben voor jou al naar de meeste voorwaarden gekeken zodat het voor jou een stuk makkelijker is om een goede vergelijking tussen de verschillende verzekeringen te kunnen maken. Maar je moet natuurlijk zelf ook goed naar de voorwaarden kijken wanneer je een fietsverzekering wilt afsluiten

Meest belangrijke dingen waar je op moet letten

  1. Het meestvoorkomende is diefstal van je fiets
  2. Schade aan je fiets is altijd vervelend en wil je het liefst voorkomen, maar in ieder geval niet zelf voor opdraaien
  3. De kosten van je premie van je fietsverzekering. Want niemand wilt teveel betalen

Ongelukken

Voor je het weet heb je een ongeval. Elk jaar zijn er 180 fietsdoden in Nederland maar hier bovenop komen nog veel andere fietsongelukken waar invaliditeit bij kan ontstaan. Er zijn enkele verzekeringsmaatschappijen die een eenmalige uitkering bieden wanneer je door een fietsongeluk invalide wordt of komt te overlijden. Een ongevallenverzekering geeft je dus alleen een eenmalige uitkering wanneer je komt te overlijden bij een fietsongeluk of blijvend invalide wordt, dit is dus geen rechtsbijstand of iets dergelijks

Rechtsbijstand

Omdat er dagelijks ongevallen gebeuren, en je op de fiets altijd veel kwetsbaarder bent, hebben sommige verzekeringsmaatschappijen ook de mogelijkheid voor rechtsbijstand. Wanneer het niet duidelijk wie de schuldige is na een ongeluk, of de verzekering van de andere partij weigert een uitkering voor jouw schade te doen, dan zal jouw fietsverzekering juridische bijstand regelen. Ook voor rechtsbijstand gelden er verschillende dekkingen en kosten per verzekeraar, hier moet je dus ook goed in vergelijken.

Op onze site staan 8 verzekeraars met wel 20 verschillende fietsverzekeringen uitgevogeld en staan ze in een duidelijk overzicht weergegeven. Wij hebben al voorwaarden al onderzocht zodat jij gemakkelijk kunt vergelijken door een te kijken naar het duidelijke overzicht. Maar je moet natuurlijk niet vergeten dat je zelf altijd goed moet kijken naar de verschillende voorwaarden.