3 bandschuurmachine vergelijkingstips

bandschuurmachineWanneer je een bandschuurmachine wilt kopen is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Allereerst is het belangrijk om te kijken of je wel echt een bandschuurmachine nodig hebt. Nou gaan we ervanuit dat je deze keuze al gemaakt hebt. Een volgend probleem waar je tegen aan kunt lopen is natuurlijk ‘welke bandschuurmachine heb ik nodig?’. Een vraag die niet 1.2.3 is te beantwoorden. Om deze vraag te beantwoorden moet je natuurlijk eerst weten welke bandschuurmachines er allemaal zijn. Kortgezegd uit welke bandschuurmachines je allemaal kunt kiezen. Wil je toch direct meer weten over een bandschuurmachine? Klik dan hier. Voor een snelle introductie hieronder drie belangrijke aandachtspunten voor het vergelijken.

Toerenregeling

Een belangrijke functie die zeker niet elke schuurmachine heeft is natuurlijk de toerenregeling. De toerenregeling doet precies zoals zijn naam al aangeeft. Namelijk het regelen van de toeren oftewel de snelheid van het ronddraaien van de schuurband. Een langzame snelheid kan uitkomst bieden bij materialen die zorgvuldiger moeten worden behandeld. Voor de grove en snelle werkzaamheden is een hoge toerensnelheid perfect.

Stofafzuiging

Alle bandschuurmachines beschikken wel over een stofafzuiging, maar dit betekent niet direct dat elke schuurmachine ook stofvrij werkt. Dit verschilt per merk en kan liggen aan een heleboel factoren. Ook kun je nog onderscheidt maken in het soort afzuiging. Denk bijvoorbeeld aan microfilter of externe stofafzuiging. Merken zoals Bosch of Makita hebben vaak wel een goede stofafzuiging.

Schuurband wisselen

Het wisselen van een schuurband hoort een makkelijk klusje te zijn. Toch blijkt dit in de praktijk vaak nogal tegen te vallen. Dit heeft voornamelijk te maken met de wisseltechniek. Sommige schuurmachine merken hebben dit goed uitgedacht. Bij anderen ontbreekt het helaas aan een goede techniek. Ook is het belangrijk om te weten dat sommige schuurbanden automatisch weer in positie worden gecentreerd tijdens het schuren. Heb je vragen of wil je meer weten? Ga dan eens naar schuurmachineskopen.